Un dels objectius de l'edició d'enguany és enfortir i alhora fer créixer la xarxa LUMÍNIC. Per fer-ho el festival col·labora enguany amb GAC, Galeries d'Art de Catalunya, on 12 de les galeries associades col·laboraran amb la programació del festival acollint una exposició de fotografia als seus espais expositius. Entre aquestes localitzacions hi podrem trobar la galeria Espai Cavallers de Lleida, la galeria Anquins Gallery de Reus, i vuit galeries més de Barcelona com Villa Del Arte, Pigment Gallery o Espai Artur Ramón. A més de comptar amb els espais La Galeria i la Sala Rusiñol de Sant Cugat. Amb aquesta col·laboració, el certàmen busca teixir i fer créixer el circuit expositiu fotogràfic arreu de Catalunya, amb la intenció de mantenir i expandir aquest vincle amb projecció a properes edicions.
De la mateixa manera i amb l'afany de donar veu a les noves generacions de creadors, el festival col·labora amb diverses escoles i centres de fotografia: Elisava, Grisart, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, alumnes i exalumnes de Belles Arts de l'Universitat de Barcelona, El Observatorio i l'INS Leonardo. Les mostres fotogràfiques dels alumnes de cada centre es podran veure a galeries i espais expositius de Sant Cugat.
TAULES RODONES, TALLERS I CONFERÈNCIES
Amb la intenció de mantenir la dinàmica d'anteriors edicions, el festival LUMÍNIC organitza activitats paralel·les a la programació dels espais expositius. El dia de la inauguració, el dissabte 11 de juny, podrem trobar una visita guiada per les diferents exposicions i una taula rodona amb els artistes participants del festival. La presentació de dos llibres fotogràfics editats per l'editorial LUMÍNIC, "Los Hijos del Cuervo" de José Luís Carrillo i "BRIANS. Dones invisibles" de Camila Oliveira, on es comptarà amb la presència dels autors.
Finalment, el festival també comptarà amb diverses activtats de formació, com un taller-laboratori amb la comissària convidada, Daniela Palafundi o un cap de setmana amb tallers englobats en l'àmbit del foto llibre: enquadernació, creació de fanzins i un itinerari sobre les diferents tipologies físiques dels llibres.