Comarca

Cribratges massius per a joves santcugatencs de 18 a 20 anys

Tindran lloc al PAV3 de 9.00 a 21.00 hores

L’objectiu és detectar casos asimptomàtics en aquest col·lectiu / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Donada la cinquena onada de la Covid-19 i l’alta incidència que s’ha detectat a Sant Cugat del Vallès, el Departament de Salut i l’Ajuntament del municipi han acordat organitzar cribratges per a joves nascuts el 2001, 2002 i 2003, que són uns dels més afectats. Els cribratges tindran lloc al PAV3 de la rambla del Celler durant el dia d’avui i demà, de 9 a 21 hores. Tal com informa el Consistori l’objectiu és detectar casos asimptomàtics en aquest col·lectiu i així poder tallar les cadenes de transmissió.

La tècnica utilitzada per al cribratge és la PCR amb automostra nasal i hi poden participar els joves del municipi de la franja d’edat seleccionada excepte els vacunats parcialment o total, els que tinguin un test d’antígens o PCR positiva durant els últims 10 dies o els que presentin símptomes.

Salut ha atès la petició de l’alcaldessa, Mireia Ingla, que dilluns passat va mostrar al conseller la seva preocupació pels alts índexs de contagi. Ingla afirma que “és un recurs que ens ajudarà a tallar cadenes de transmissió i, per tant, contribuirà a reduir la incidència del virus”.

Els resultats de les PCR es publicaran a la Meva Salut. Mentre no se’n conegui el resultat, les persones hauran de fer aïllament preventiu. Els casos positius podran declarar els seus contactes estrets amb l’eina digital contactecovid.cat.

El cribratge a Sant Cugat compta amb la col·laboració de l’Hospital de General Catalunya, Mútua Terrassa, el Banc de Sang i Teixits, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament del municipi. A més, la Policia Local, Protecció Civil i agents de civisme ajudaran a gestionar la cua d’entrada per evitar aglomeracions.

Situació pandèmica
En aquests moments, la ciutat té un índex de risc de rebrot molt alt, de 2.221.18 punts. S’han diagnosticat 1.209 casos amb PCR o test d’antígens durant els últims 14 dies, dels quals 846 durant l’última setmana. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 1.71. El risc de rebrot de 267 punts que hi havia al municipi a finals de juny ha pujat exponencialment en tres setmanes.

La situació de vacunació contra la Covid-19 va augmentant, segons informa www.dadescovid.cat. Aquest dilluns ja hi havia 54.295 vacunats amb la primera dosi; 38.450, amb la segona, i 41.547 que ja tenien la pauta de vacunació completa.
Donada la situació actual, l’Ajuntament va suspendre actes de la Festa Major de Mira-sol i del programa cultural “Sant Cugat al descobert” que havien de tenir lloc el cap de setmana passat.

Cribratges massius per a joves santcugatencs de 18 a 20 anys
To Top