El Pla de Reactivació Socioeconòmica de Rubí prioritzarà sis objectius relacionats amb els elements més significatius per al desenvolupament econòmic del territori, especialment els referents als àmbits de la indústria, ocupació i comerç. Així ho van acordar aquest dijous els agents de la Taula per la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) i associacions de comerciants que es van trobar en una sessió de treball a la Masia de Can Serra.
Durant la sessió, es van prioritzar els reptes del Pla, es van desglossar els objectius en línies o eixos de treball i es va fer un primer plantejament d’accions per assolir els objectius de reactivació que es busquen. Així, el Pla s’estructurarà en sis eixos. Es treballarà per consolidar Rubí com el motor de la indústria i la innovació del Vallès i per promoure el caràcter emprenedor i comercial de la ciutat i vetllar per la consolidació del seu teixit productiu, alhora que s’ofereixin oportunitats per la implantació de noves empreses. S’apostarà per la formació al llarg de la vida com a factor clau del seu mercat laboral, fent-la més eficient i adaptada als requeriments del teixit productiu, i s’intentarà desenvolupar un mercat de treball just, integrador i amb igualtat d’oportunitats. La voluntat passa també per apostar pel desenvolupament urbà basat estratègicament en la transició energètica i la sostenibilitat, transformant la trama urbana amb la complicitat de la ciutadania, així com apostar per definir una estratègia compartida de desenvolupament local, treballant en xarxa i cooperant amb nodes industrials propers, amb els que es comparteix sinergies econòmiques, socials i demogràfiques.
En una propera sessió de treball, els diferents agents concretaran les accions que han de fer possible els sis objectius definits. De fet, la trobada d’aquest dijous ja va començar a treballar la definició d’accions concretes.
El Pla de Reactivació Socioeconòmica vol donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària de la Covid-19, que ha tingut i té un impacte especialment greu sobre el teixit empresarial de Rubí: la ciutat ha perdut un 7,3% de les seves empreses. El comerç i l’hostaleria són els sectors més afectats i sumen el 30,6% de la pèrdua de teixit empresarial de la ciutat, però en termes relatius, el sector més perjudicat per la situació ha estat la Indústria, que ha perdut el 13,2% dels comptes de cotització.
El projecte del Pla es treballa en el marc de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.