El conte “Sant Jordi i el drac de la Terra ferida”, escrit per Oriol Sánchez, tècnic de la Direcció Financera de MútuaTerrassa, ha guanyat el VIII Concurs de Contes de Sant Jordi promogut per la mateixa entitat. Un total de vint-i-tres obres són les que enguany han participat a un certamen que, un any més, tenia l'objectiu de fomentar la lectura, els hàbits saludables i la conscienciació dels més petits envers la salut. La temàtica del conte d’enguany -tal i com establien les bases reguladores del concurs- ha estat la cura de la salut del nostre planeta.
El jurat que va decidir la victòria d'Oriol Sánchez va integrar-se per Francesc Puig, president del Comitè Mútua i Societat, Natàlia Albà, directora de Comunicació de MútuaTerrassa, Laia Zarza, tècnica del Compromís Verd i Mireia Lienas, mestra de primària i pedagoga de l’escola L’Avet. La dibuixant Mónica Ramoneda s’ha fet càrrec de les il·lustracions de l'obra.
El respecte envers el planeta des de la vessant dels més petits
El conte de Sant Jordi d’enguany té com a finalitat conscienciar els infants sobre els efectes del canvi climàtic en la salut del nostre planeta i la importància d’actuar per cuidar-lo i protegir-lo. Mitjançant una història de Sant Jordi diferent i captivadora, el conte convida els més petits a reflexionar sobre la conveniència de vetllar pel futur del planeta i entendre que tenir-ne cura és una responsabilitat compartida.
A més, la història proposa anar més enllà de les aparences i descobrir que el drac d’aquesta adaptació de la llegenda no és el nostre enemic, sinó un reflex del dolor de la Terra, que només demana que l’ajudem en benefici de tots. El conte busca fer entendre als infants que la salut del nostre planeta s’està malmetent i els proposa participar activament en la resolució d’aquesta problemàtica.
Eina didàctica a disposició de pacients, professionals, educadors i societat en general
El conte pretén esdevenir un recurs per acompanyar als infants i a les seves famílies en la seva aposta per la cura del planeta i la denúncia de qualsevol acció que ho impedeixi. L’edició d’enguany forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa coincidint amb la Diada de Sant Jordi, amb l’objectiu de promoure l’adopció d’hàbits i comportaments saludables entre els més petits.
A partir del 22 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des de la web corporativa de l’entitat com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i la societat en general. També es repartirà pels emplaçaments de l’entitat que presten atenció pediàtrica.
“Sant Jordi i el drac de la Terra ferida”, del paper a l’escenari
El dijous, 24 d’abril, la sala d’actes de l’edifici docent de MútuaTerrassa es convertirà -a partir de les 15.30h- en l’escenari de la representació teatral del conte. Un any més, serà interpretat pels alumnes de 5è de l’escola terrassenca L’Avet i la resta de companys de l’escola hi assistiran com a públic. Un cop finalitzada l’obra, la comunicadora i presentadora de televisió Elisabet Carnicé interactuarà amb els alumnes per debatre plegats sobre la importància de vetllar per la salut del planeta i s’establirà un torn de preguntes per resoldre les seves inquietuds. L’acte clourà amb el lliurament i signatura de contes per part de l’autor.