Els comerços no alimentaris i serveis en general han donat per perdut el dia, ja que les compres d’accessoris han passat a un segon pla, davant la magnitud dels fets. “No hem venut res, des que ha marxat la llum”, sostenien a diverses parades de bosses i sabates del carrer Sant Pere.
Ara bé, hi havia un problema afegit en alguns casos: L'impediment de tancar la persiana. Era el patiment de l’oculista Colette, al carrer Font Vella, on intentaven aconseguir un generador per electrificar tan sols un moment la tanca metàl·lica i així poder abaixar-la abans que es fes de nit.
Un problema que també manifestaven a l’estanc de tabac del carrer de la Font Vella. “Com ho farem?”, es demanaven ja al migdia. Tota manera, van poder mantenir obert oferint el tabac amb pagament en efectiu. “Ara bé, estem venent un 80% menys que un dia normal”, afegien.
Aquesta apagada deixarà diverses reflexions sobre els nous hàbits, com ara el declivi dels diners en efectiu com a forma de pagament.
En la part positiva, també va desbordar l’enginy de molts comerciants. Al Frànkfurt Vallès, per exemple, van recuperar una petita bomba de càmping-gas, amb la qual il·luminaven parcialment la sala. També va ser un dia per fer servir les llanternes del telèfon mòbil (fins que els usuaris es quedaven sense bateria al mòbil, és clar).
Però el gran neguit van ser el manteniment de les neveres. Com ara al Mercat de la Independència, on la presidenta dels paradistes, Yolanda Alfaro, es mostrava preocupada perquè els aliments es comencessin a descongelar. També era el neguit de Josep Maria Saez Farrés, al capdavant del Restaurant Unnus. "Esprem que les assegurances compleixen".
Igualment, Esther, des del restaurant Cal Felip asseguraven: "Ens han dit que féssim fotografies de les neveres. Si passa res, a veure si hi ha alguna mena de compensació".