L’Ajuntament i la UPC creen la Càtedra d’empresa UPC-TAIGUA
Gràcies a aquesta nova Càtedra d’Enginyeria i Gestió de l’Aigua Urbana, es crearà una assignatura pionera en l’àmbit de la hidràulica i l’hidroeconomia que cursaran tant estudiants de l’Eseiaat com professionals del sector

- L’Ajuntament i la UPC creen la Càtedra d’empresa UPC-TAIGUA
Ara a portada
-
Terrassa El ple ajornat es farà dimecres i inclourà una proposta d'expedient sancionador a Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa Tot per Terrassa anuncia accions legals per la samarreta de la portaveu de Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa La històrica Llibreria Boada Riera torna a obrir en forma d'hamburgueseria el dilluns Redacció
Publicat el 26 de febrer de 2025 a les 11:42
L’Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC) signaran aquest dijous, 27 de febrer, un conveni gràcies al qual es crea la Càtedra d’empresa UPC-TAIGUA d’Enginyeria i Gestió de l’Aigua Urbana. La signatura tindrà lloc a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat), que serà la seu de la Càtedra. L’objectiu de la nova Càtedra d’empresa UPC –TAIGUA és generar nou coneixement en l’àmbit de la hidràulica operativa, la hidroeconomia i la governança del servei, aplicar-lo als currículums dels estudis d’enginyeria, transferir-lo a les empreses del sector i fer-ne divulgació.
El Centre específic de recerca en Supervisió, Seguretat i Control Automàtic (CS2AC) de la UPC a Terrassa, amb una llarga trajectòria en la recerca i transferència de tecnologia per a la gestió intel·ligent de l’aigua, ha col·laborat en diversos projectes amb TAIGUA. Després d’anys d’estreta col·laboració, l’Ajuntament de Terrassa i la UPC han arribat a l’acord de refermar aquesta relació fructífera amb la creació de la Càtedra d’empresa UPC-TAIGUA, que signaran el rector de la UPC, Daniel Crespo; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; i el gerent de TAIGUA, Ramón Vázquez; en presència de la tinenta d’alcalde i regidora de Cicles de l’Aigua, Patrícia Reche; el tinent d’alcalde i regidor d’Universitats i Transferència del Coneixement, Joan Salvador; del director de l’Eseiaat, Xavier Roca; i dels dos codirectors de la nova Càtedra, Ramon Vázquez i l’investigador del CS2AC i professor de l’Eseiaat, Ramon Pérez.
Aquesta nova Càtedra d’empresa, amb seu a l’Eseiaat, centrarà la seva activitat en tres àmbits:
En primer terme, l’enginyeria Hidràulica Operativa, que tracta la supervisió, la detecció de fuites i el desenvolupament de models hidràulics i de qualitat per a la gestió òptima de xarxes d’aigua, per tal d’aconseguir millorar l’eficiència i la sostenibilitat.
En segon lloc, la hidroeconomia, una disciplina a cavall de l’enginyeria hidràulica i la gestió econòmica i financera d’infraestructures que valoritza, amb criteris econòmics, un recurs, un dret fonamental i un bé mediambiental.
I, finalment, la governança dels serveis posant l’accent en els marcs reguladors, el dret humà a l’aigua, la sostenibilitat i la transparència i comunicació ciutadana.
Notícies recomenades
-
Terrassa Nou aparcament provisional al barri de les Arenes
-
Terrassa Ple d’abril: videovigilància, lloguer social i una declaració contra les guerres a l'ordre del dia
-
Terrassa Suspesa la protesta dels veïns d'Arquimedes i Galileu
-
Terrassa Un incendi de contenidors afecta un edifici d'habitatges de Terrassa