
La nova façana de la MútuaTerrassa
Els treballs tenen una durada prevista de 18 mesos i es realitzaran completament des de l'exterior de l'edifici

- Maise Balcells deixa el govern municipal
Ara a portada
Publicat el 11 de febrer de 2025 a les 14:15
Actualitzat el 11 de febrer de 2025 a les 19:06
Les obres per la renovació de la façana de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa ja són una realitat. La nova cara de la Mútua comptarà, com a element principal, amb plaques fotovoltaiques per millorar el consum energètic i contribuir al benestar mediambiental. Aquest matí, el president de l'entitat, Antoni Abad, acompanyat del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, la primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Terrassa, Maise Balcells i la gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Candela Calle, han presentat el projecte d'aquesta nova façana innovadora i trencadora, que transformarà la fisonomia de l'edifici i de la ciutat al complet.
"L’edifici de Mútua és un signe d’identitat, una estructura que és protagonista del paisatge urbà de la ciutat. Un espai que és referència per molts terrassencs. Una referència, no només a l’àmbit de salut, sinó també un símbol del lideratge terrassenc al sector sanitari", apunta Maise Balcells.
El projecte, que s'ha anat treballant en els darrers dos anys, és el resultat de diferents estudis realitzats amb l'objectiu d'analitzar l'aïllament i les propietats tèrmiques de la façana, així com els consums energètics de l'edifici. Aquests estudis proposen diferents opcions per millorar els nivells de confort i d'eficiència energètica de l'edifici - construït entre els anys 1973 i 1976 del Segle XX- com ara millores en l'aïllament tèrmic de les façanes Nord i Sud així com actuacions per eliminar filtracions d'aire i d'aigua. "És un projecte de ciutat i de país. No hi haurà cap edifici d'aquestes dimensions amb una aposta tan evident d'acció climàtica. El canvi climàtic és un dels grans reptes i amenaces de la humanitat, i a MútuaTerrassa ho van entendre des del principi", afegeix Josep Rull.
I és que com bé explicava el president del Parlament, el sector de la salut és un dels grans causants del canvi climàtic. De fet, si aquest sector a nivell mundial, es considerés un país, seria el cinquè més contaminant. “No té sentit que aquells que vetllen per la salut, siguin també els causants dels elements que afecten negativament a la salut”, reflexionava Rull.
D'acord amb els estudis realitzats, s'ha desenvolupat el projecte de les obres que es duran a terme els propers mesos i que han de donar resposta a tres objectius fonamentals: la millora notable de la confortabilitat de pacients, familiars i professionals en termes de climatització; donar compliment a les normatives europees pel que fa a les energies renovables; i l'adequació a les directrius del Compromís Verd de MútuaTerrassa, el pla d'acció climàtica que aborda tot el referent a les millores a nivell de sostenibilitat i eficiència energètica.
Després de la presentació, l'acte ha conclòs amb una simbòlica retirada de la primera pedra de la façana: "Avui no posarem cap primera pedra, com sol ser habitual - explica Antoni Abad -. Nosaltres simbolitzarem el contrari enretirant la primera pedra, per després signar-la. Com tot a la vida, toca renovar-se, però ho fem amb sentit i responsabilitat. Per la salut dels pacients, la nostra i la de la ciutat", afirma el president de MútuaTerrassa.
[caption id="attachment_578351" align="aligncenter" width="700"]
Josep Rull, Maise Balcells, Antoni Abad i Candela Calle amb la primera pedra retirada de la façana de la MútuaTerrassa / Nebridi Aróztegui[/caption]

Notícies recomenades
-
Terrassa Nou aparcament provisional al barri de les Arenes
-
Terrassa Ple d’abril: videovigilància, lloguer social i una declaració contra les guerres a l'ordre del dia
-
Terrassa Suspesa la protesta dels veïns d'Arquimedes i Galileu
-
Terrassa Un incendi de contenidors afecta un edifici d'habitatges de Terrassa