Terrassa

Ja tornen a funcionar les plaques de l’Institut de Terrassa

La campanya dels estudiants ha estat un èxit. Després de sis mesos aturada i sense informació sobre el motiu, la instal·lació fotovoltaica s’ha connectat aquest dijous

Els alumnes de primer i segon d’ESO de l’institut de Terrassa, a la rambla d’Ègara, celebraven aquest dijous la notícia de què les plaques solars del centre tornaven a funcionar, després d’estar aturades des del juliol. Un arquitecte de la Generalitat ha visitat la instal·lació durant el matí i la ha reconnectat. Ara, les plaques tornen a acompanyar el compromís del centre amb la transició energètica: produeixen energia per cobrir el 40% de la despesa de l’institut.

Un cop reconnectades, quin era el problema? “Doncs formem part d’una prova pilot amb energia fotovoltaica a set instituts -explica Gerard Lanzaco, docent del centre-. Sembla que una avaria a una de les instal·lacions, no pas la nostra, va aconsellar aturar totes les plaques. Ara el problema ja està resolt”.

Ningú va informar el centre fins aquest dijous de la raó de l’aturada, ni de per què es mantenia des del juliol.

Els estudiants de primer i segon d’ESO de l’institut de Terrassa es van mobilitzar el dia 18 de desembre amb una acció pel clima que ha tingut els seus fruits. “Estem molt contents que la mobilització hagi servit perquè les plaques tornin a funcionar”, diuen Nerea i Manuela, dues de les estudiants de primer d’ESO implicades en l’acció col·lectiva pel clima.

La mobilització ha estat el treball final del “Projecte emergència climàtica”, que l’alumnat de Primer d’ESO ha treballat durant el primer trimestre del curs. Una iniciativa en la qual s’ha organitzat en comissions que han treballat aspectes com la redacció del manifest, les pancartes i la difusió de la protesta en mitjans.

“El treball ha estat molt divertit”- explica Nerea. “Ha estat molt xulo preparar-ho tot i que funcioni”, afegeix Manuela.

Gerard Lanzaco apunta que el projecte pedagògic “ha abordat el tema de l’emergència climàtica i les conseqüències a escala global. Volíem que l’alumnat aprofundís en el tema i conegués els referents en la lluita contra la crisi climàtica. Finalment, han esdevingut autèntics activistes pel clima”.

Alumnes de Terrassa revoltats: “Volem energia solar ja!”

Ja tornen a funcionar les plaques de l’Institut de Terrassa
To Top