Terrassa

Obert el termini de les subvencions per a la millora de l’accessibilitat

Es podrà sol·licitar l’ajut a través de la seu electrònica de l’Ajuntament fins al 4 de novembre

Rampa accessible a l'edifici de l'Ajuntament. Les subvencions actuals van dirigides a habitatges, comerços i entitats sense afany de lucre / Alberto Tallón

L’Ajuntament de Terrassa ha obert el període de sol·licitud de les línies de subvencions, en règim de concurrència pública no competitiva, per la millora de l’accessibilitat universal en edificis d’habitatges, locals comercials de planta baixa i locals estables d’entitats sense afany de lucre.  

L’objecte de la convocatòria dedicada a edificis d’habitatges és dur a terme obres de millora i adequació de l’accés des de la via pública o dels elements comuns, edificis d’habitatges ubicats al terme municipal de Terrassa, amb l’objectiu que compleixin la normativa vigent d’accessibilitat. Els beneficiaris d’aquestes subvencions són les juntes de propietaris i les agrupacions de juntes de propietaris legalment constituïdes i els propietaris únics d’edificis d’habitatges que posin els habitatges a disposició del servei de Borsa de Mediació, tots ells construïts abans de 2010. L’import màxim destinat a aquesta convocatòria és de 125.000 euros i cal consultar el llistat complert de requisits i les exclusions a les bases de la convocatòria. 

La convocatòria destinada a obres de millora i adequació de l’accés des de la via pública o dels elements interiors als establiments comercials o activitats en planta baixa i/o de restauració o serveis té un import màxim estimat de 50.000 euros. Podran presentar sol·licitud d’ajut totes les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d’una activitat comercial, sanitari – assistencial i recreatiu de restauració, d’acord amb l’ordenança d’usos i activitats de l’Ajuntament de Terrassa, o bé que siguin propietàries de l’establiment on es realitza aquesta activitat. En cas de que la persona sol·licitant no sigui propietària del local, caldrà presentar l’autorització corresponent. 

Pel que fa a la subvenció per a locals estables d’entitats sense afany de lucre, està destinada a obres de millora i adequació de l’accés des de la via pública i/o dels elements interiors a locals estables d’entitats sense afany de lucre inscrites en el RMEAC, ubicats en el terme municipal de Terrassa, amb l’objectiu que compleixin la normativa vigent d’accessibilitat. L’import màxim destinat a aquesta convocatòria és de 75.000 euros. 

Les sol·licituds per a les tres línies de subvencions s’hauran de fer de manera digital a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, i el període per presentar-les està obert fins al pròxim 4 de novembre. 

Per a la tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, “l’obertura d’aquesta convocatòria suposa un pas endavant cap a l’accessibilitat universal a la nostra ciutat i va en la línia de continuar treballant perquè Terrassa sigui una ciutat de drets per a tothom”. A més, també ha afegit que “el dret a l’accessibilitat universal està estretament lligat a la qualitat de vida de les persones i és voluntat d’aquest equip de govern fer de Terrassa una ciutat inclusiva i accessible per a tothom”.

To Top