Terrassa

Les millors vacances… Un combinat de cultura i diversió

Visitar la capital d’Itàlia, gaudint de tota la seva història i la cultura que l’envolta i, després, passar uns dies de diversió amb les amistats a una illa de natura, el pla de la terrassenca Bet Garrigó

El còctel de les vacances de la mestra de música egarenca Bet Garrigó ha sigut la suma de “Roma en família i Menorca amb amigues”. La capital italiana, “la ciutat eterna”, i una de les illes Balears, “una joia del Mediterrani”. Com a resum, aquestes dues estacions de l’estiu han suposat per a aquesta docent terrassenca “una combinació perfecta d’història, cultura, natura, família, amistat i diversió”. Tot plegat, una demostració que es poden barrejar ganes d’aprendre amb moments per passar-ho bé.

Primer, estada a Roma, “una ciutat plena de cultura i història”, amb visites obligades a llocs emblemàtics com el Coliseu, la Fontana di Trevi i el barri de Trastevere, “els que més em van impressionar”, detalla. Veure el Coliseu “és una experiència per a tota la família i permet gaudir de l’arquitectura i la història del lloc”, afegeix.

La Fontana di Trevi, assenyala, “té molta màgia, sobretot a la nit amb la seva il·luminació”. Seguint la tradició que es perllonga en els temps dels temps, a aquesta font mítica “vam llençar monedes a l’aigua, assegurant-nos un futur retorn a Roma”. Si més no, això és el que marca la llegenda que perdura en els anys, amb un origen també més pròxim a la mitologia que no pas a la realitat.

El passeig per Trastevere, una zona de colors on la gastronomia té un paper preponderant, va ser encantador, afirma. “Vam gaudir d’un dinar en una “trattoria” local recomanada per una amiga que havia estat a Roma fa uns mesos i vam explorar els carrers empedrats i les botigues artesanals”, recorda. Si la moneda que dorm a les aigües de la Fontana di Trevi compleix la comanda, algun dia, el retorn a Roma podria fer-se realitat.

Una mica de lleure

Després de passar per la capital d’Itàlia amb la família, tocava una mica de lleure amb les amigues. I Menorca va ser-ne l’amfitriona d’aquests desitjos. “És una illa coneguda per les seves platges paradisíaques i la seva tranquil·litat”, comenta.

Es van allotjar a Cala Blanca, a la part oest de l’illa i no gaire lluny d’una de les seves grans urbs, Ciutadella. Cada dia visitaven i exploraven diverses platges com Cala Macarella i Cala Mitjana, “amb les seves aigües turqueses i sorra blanca” o Cala en Brut i Cala Morell “amb les seves plataformes”.

Una bona excursió per tot el ventall de platges que ofereix aquesta illa. També van tenir temps per poder degustar algunes de les mostres de la gastronomia de Menorca que les va sorprendre “amb plats típics com la caldereta de llagosta”.

Les millors vacances… Un combinat de cultura i diversió
To Top