Terrassa

Premis a nou estudiants de batxillerat de Terrassa i comarca

Aquests són tots els guardonats de les sis modalitats

Premiats i públic, al Vapor Universitari aquest divendres / LLUÍS CLOTET

Nou estudiants han rebut aquest divendres els guardons dels Premis Joana Biarnés als treballs de recerca de l’alumnat de batxillerat. L’acte ha tingut lloc al Vapor Universitari de Terrassa.

En la modalitat científica, han obtingut el premi ex aequo els treballs “Intel·ligència artificial aplicada a l’Alzheimer” d’Ivet Sánchez Sánchez (Institut Terrassa) i “La medicina de precisió enfocada al càncer de mama”, de Laura Ocaña Benedit (E. Montcau-La Mola).

En la modalitat social, la recerca guanyadora ha estat “La Coeducació dins les aules de l’Institut Mont Perdut”, de Naia Moreno Piñero i Nadia Fernández Martínez. “La ficció com a mirall: una anàlisi comparativa entre distòpia i realitat”, d’Alma Soler Gómez i Estel Amezcua Rivera (Ins Matadepera), ha guanyat en l’apartat humanístic.

La convocatòria es divideix en les modalitats local, científica, social, artística, humanística i tecnològica

El premi de l’àmbit tecnològic ha correspost a “Desarrollo de un ecosistema digital e implementación de mecanismos de aprendizaje basados en redes neuronales”, d’Abel Paiz Ilyas (Sagrat Cor).

/ LLUÍS CLOTET

Les distincions a les modalitats artística i local han recaigut, respectivament, en els treballs “Matemàtiques i música en simfonia”, d’Isaac Solsona de la Encarnación (Ins Vacarisses), i “Aprenentatge i emocions dins les aules de Matadepera des de la neurociència”, d’Emma Cervelló Badia, de l’Institut Matadepera.

Quatre localitats

L’Ajuntament de Terrassa i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental II, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecavalls, convoquen anualment aquests premis, adreçats als alumnes de segon de batxillerat de Terrassa, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls.

/ LLUÍS CLOTET

L’objectiu d’aquesta convocatòria “és potenciar les activitats fetes per l’alumnat de segon de batxillerat orientades a la investigació, així com presentar i difondre aquests treballs. Alhora, són també un recurs de motivació a disposició del personal docent, una via de reconeixement del treball de l’alumnat i un incentiu per a la seva autoafirmació i per a l’adquisició de bons hàbits en la seva formació”, destaca el consistoti terrassenc.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, ha participat en la cerimònia de lliurament dels premis, que també ha comtat amb la presència de la directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Maite Fons. Des del 2021, els guardons prenen el nom de Joana Biarnés, en homenatge a la primera fotògrafa professional d’Espanya, qui va néixer i va començar la seva carrera a Terrassa.

To Top