Terrassa

La reacció dels centres i les famílies a la data d’inici del curs escolar

El Departament ha cedit a la petició dels sindicats i del Consell Escolar de Catalunya, que plantejaven un marge de cinc dies per preparar les classes

El curs escolar a Catalunya començarà el 9 de setembre. Així ho ha confirmat la consellera d’Educació, Anna Simó. El Departament ha cedit a la petició dels sindicats i del Consell Escolar de Catalunya, que plantejaven un marge de cinc dies per preparar les classes. Aquesta és la tercera data que es fixa en tres anys. El 2022 el conseller Cambray va establir que les classes començarien el quart dia laborable de setembre. El professorat, la direcció de les escoles i els pares han rebut el nou canvi en el calendari amb optimisme, i no consideren que afecti la conciliació familiar.

Iván Bicián, pare de dos fills, de 8 i 5

L’Iván no considera que el canvi en el calendari escolar suposi un gran canvi en la seva rutina familiar. De fet, explica “que els nens comencin les classes amb uns dies de diferència no modifica la nostra vida personal”. L’Iván explica que el problema de la conciliació familiar sempre està present: “la família ens hem d’organitzar de moltes maneres per poder encaixar el dia a dia amb els nens i la feina”.

Anna Salve, AFA El Vapor

“La decisió del conseller d’endarrerir la data d’inici de curs mai va ser una demanda de les famílies”, explica. L’Anna comenta que l’argument de la conciliació familiar no li serveix: “és evident que no facilita l’organització de les llars, però que els nens comencin uns dies abans o després no fa la diferència”. I afegeix que la data d’inici de curs no hauria de ser la prioritat del Departament d’Educació: “em preocupen més les escoles en barracons, per exemple”.

Sílvia Aguilera, professora de l’Escola El Cim

“El canvi ens permet tenir més temps per preparar el curs, estem contents”, comenta. No és fàcil organitzar l’engranatge que permet que una escola funcioni, i creu que el Departament no ho té clar: “Segons el conseller de torn que hi hagi, canvia les normes del curs”. La Sílvia considera que des d’Educació hauria d’haver-hi un acord comú que respecti la feina del professorat i trobar un equilibri.

Rosa Pastor, presidenta de la cooperativa Escola Tecnos

La presidenta creu que la mesura de la consellera Simó és encertada: “l’equip valorem positivament aquest canvi, és bo que ens escoltin per evitar un inici de curs precipitat”. Afirma que va ser molt dura l’organització del curs anterior, en el que van tenir només tres dies per preparar les classes. Afegeix que els constants canvis dificulten el treball a les aules: “naveguem segons com bufa el vent”.

La reacció dels centres i les famílies a la data d’inici del curs escolar
To Top