Terrassa

El terrassenc Oriol Romero-Isart nou director de l’institut ICFO de fotònica

El físic torna a Catalunya després de setze anys com a nou director de l’Institut de Ciències Fotòniques.

El físic Oriol Romero-Isart torna a Catalunya després de setze anys com nou director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) a Castelldefels. Romero-Isart és especialista en òptica quàntica, i ha desenvolupat la major part de la seva carrera a l’estranger, concretament a centres d’investigació a Alemanya i a Àustria. Actualment, treballa a l’Institut d’Òptica Quàntica i Informació Quàntica (IQOQI), amb seu a Innsbruck, on exerceix com a director d’un grup d’investigació en física quàntica teòrica. Substituirà en el càrrec a l’ICFO a Lluís Torner, que ha dirigit la institució des de la seva fundació l’any 2002.

Romero-Isart ha estat escollit a través d’una convocatòria pública internacional i avaluat per un comitè de selecció. El terrassenc s’incorporarà al seu nou lloc de treball el proper 1 de maig i, durant quatre mesos, treballarà en la direcció de l’ICFO amb Torner. No serà fins a l’1 de setembre quan assumeixi la direcció de l’institut. El seu objectiu, segons ha declarat, és “consolidar el creixement de l’institut”, que ha crescut en dimensions fins a arribar als 25 grups d’investigació, 400 científics i onze spin-offs, convertint-se en un referent en el seu camp.

El terrassenc  també dirigirà el seu propi grup d’investigació. Serà coordinador d’un projecte finançat pel Consell Europeu d’Investigació, que explorarà els límits de la quàntica. El seu mandat serà de quatre anys, amb possibilitat de renovació per quatre més. Ha estat contractat per Icrea, una institució de la Generalitat que atreu investigadors a través de sous competitius en l’àmbit internacional, per afavorir el relleu generacional.

Nascut a Terrassa el 1981, es va llicenciar en física i va cursar el seu doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2009 va començar la seva trajectòria a l’Institut Max Planck d’Òptica Quàntica a Garching, Alemanya. El 2013 va ser escollit com a cap de grup d’investigació per l’institut IQOQI a Innsbruck

El terrassenc Oriol Romero-Isart nou director de l’institut ICFO de fotònica
To Top