Fira Modernista

L’Art Nouveau inspira el cartell de la Fira Modernista de 2024

La dissenyadora Montse Socarrats centra el cartell en una alegoria femenina de grabns túniques i motius florals

La dissenyadora Socarrats / NEBRIDI ARÓZTEGUI

A les acaballes de 2023, la ciutat ja té el cartell de 2024.

La propera edició de la Fira Modernista està centrada en el món del tèxtil i així es reflecteix en el cartell publicitari, que s’ha descobert aquest matí. És obra de la dissenyadora Montse Sucarrats, qui explica que està inspirat en l’Art Nouveau centre-europeu de finals del segle XIX i principis del XX. I Més concretament, en la figura d’Alphonse Mucha, decorador xec i màxim exponent d’aquest corrent artístic.

“Tot plegat compon un univers industrial i tèxtil, en el que la figura central és una musa, una alegria femeinina, amb grans túniques motius florals, flors de baladre i hortènsies, tamn representatives de l’època…”, sosté Socarrats.

Gemma Ramos, Sílvia Carbonell, Montse Sucarrats i Ona Martínez / NEBRIDI ARÓZTEGUI

A més a més, els teixit amb el que la musa va vestit és una repoducció d’un teixit exitent i cedit pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

En un segon pla es pot veure el marc d’un vitrall de catenària, com les finistres de la Masia Freixa. En l’horitzó s’ha situat l’estampa més mecànica (amb les xemeneies i les bòvedes del Vapor Aymarich), la llanera (els camps) i comercial (un vaixell de transport de mercaderies: de Terrassa al món).

Icònica obra d’Alphonse Mucha

L’Art Nouveau inspira el cartell de la Fira Modernista de 2024
To Top