Terrassa

MútuaTerrassa puja escales per la solidaritat

Més de 60 professionals de MútuaTerrassa participen en la primera cursa vertical solidària que recaptarà diners per Oncolliga Terrassa

Primera Cursa vertical solidària a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa / Lluís Clotet

A quarts de 9 del matí, davant l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) s’han reunit un grup de professionals de MútuaTerrassa vestits amb roba d’esport. El termòmetre marca 10 graus i els professionals de l’hospital, que s’han convertit en corredors per un dia, escalfen per iniciar una cursa molt especial.

Aquest diumenge 26 de novembre, ha tingut lloc la Primera Cursa vertical solidària a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). Es tracta d’una cronoescalada per les 19 plantes de l’hospital que ha transcorregut entre la planta -3 i la planta 16 de l’edifici i en la que hi han participat exclusivament professionals de MútuaTerrassa. “Aquest és un tipus d’esdeveniment esportiu diferent”, explica el Dr. Javier Abarca, adjunt al servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’HUMT. “Hi ha curses verticals en edificis, però a Espanya n’hi ha poques i als hospitals cap, per tant, és la primera que es fa”, assenyala el Dr. Abarca. Des de l’organització expliquen que l’objectiu de la cursa és recaptar fons per Oncolliga Terrassa i hi ha hagut aproximadament 60 inscrits, només professionals de l’hospital. “Hi ha hagut donacions de gent que no ha corregut a la cursa, però ha participat solidàriament”, assegura el Dr. Abarca.

La iniciativa de caràcter solidari ha estat promoguda pels professionals del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’HUMT, i tal com expliquen des de l’organització de l’esdeveniment, les aportacions que s’han dut a terme en el moment de la inscripció es destinaran íntegrament a Oncolliga Terrassa.

Primera Cursa vertical solidària a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa / Lluís Clotet

Una cursa vertical

Entre les 9 i les 10 hores, els participants han anat sortint cada minut i han corregut per les plantes de l’edifici. El temps ha quedat registrat i els companys han pogut observar-los i animar-los a través d’una televisió connectada en directe a la paret del carrer de la Mútua. “M’he sumat a la cursa per la causa i sobretot per fer coses en equip, si l’hospital que és el lloc on treballo organitza alguna cosa, penso que està bé sumar-s’hi sempre”, explica Marta Lorenzo, del departament d’obres i projectes de la Mútua, que està esperant per sortir a córrer. “Pujarem corrent per les escales des de la planta -3 i fins a la planta 16”, explica animada Lorenzo. “Jo participo per col·laborar amb Oncolliga perquè és una bona causa i tot el que puguem fer sempre és important”, afegeix Maria Carmen Moya, administrativa del servei de neteja de l’hospital que escalfa amb la Marta Lozano. “També és rellevant participar per fer equip perquè tots treballem separats, però som companys i està molt bé poder-nos veure les cares”, assegura Moya.

“Jo em sumo a la cursa per fer esport i perquè és solidària”, explica Cristobal Orellana, portalliteres de l’hospital. “Per grups de 10 persones anem entrant i d’un en un sortim i fem la cursa, la meta està a la planta 16”, continua explicant Orellana. “Creiem que aquest és només l’inici i això es continuarà fent any rere any, esperem”, assegura animat. Per la seva banda, Melissa Medina, infermera de Mútua Terrassa, participa en la cursa perquè “els professionals sanitaris han de donar visibilitat als seus pacients i ajudar-los d’alguna manera”. “Penso que estiguem aquí tots els companys de manera solidària sempre és un bon pla i una bona causa”, assenyala Marga Novelles, metge anestesiòloga. “La cursa és voluntària i tu pots fer una donació a partir de 10 euros”, continua explicant. “Aquest any només han participat professionals de l’hospital i ja veurem que s’organitza l’any vinent”, conclou Novelles, que es prepara per sortir a córrer.

Primera Cursa vertical solidària a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa / Lluís Clotet

Sherine Chouchtari, infermera de quiròfan i Imma Puig, metge de Mútua Terrassa, surten de l’hospital animades per tots els companys que les han vist arribar a la línia de meta de la planta 16 a través de la televisió. “Ha sigut una experiència molt divertida i molt intensa, perquè és molt ràpida, però has de calibrar els teus esforços perquè puges moltes plantes en pocs minuts”, explica Puig. Les dues professionals formen part d’un grup d’entrenament i el seu entrenador les va animar a participar. Tots treballen a la Mútua i s’han sumat “per la solidaritat”.

MútuaTerrassa puja escales per la solidaritat
To Top