Terrassa

Els desallotjaments de Can Bosch culminen el setembre

Aquest mes s’exahureix el termini pels desmantellaments ajornats al mes de juny

L’operació de desallotjament i desmantellament dels horts i assentaments de l’àmbit de Palau Nord, al sud de la ciutat, culminen aquest mes de setembre. La Policia Municipal es va desplaçar el mes de juny a la zona i va comunicar els usuaris d’horts i barraques que havien de marxar de la zona. En alguns casos, el termini de desallotjament es va ajornar al mes de setembre, data en què els terrenys haurien de quedar lliures de qualsevol activitat aliena a la propietat del sol.

L’erradicació dels horts i les barraques és el primer pas del desenvolupament del futur sector de Can Bosch, un nou barri amb 2.000 habitatges que se situarà entre la carretera de Rubí i la C-58. El nou sector de desenvolupament tindrà equipaments i espais naturals.

No es tracta, però, d’un projecte a curt termini. El ple de març va aprovar la proposta d’avanç de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística de Terrassa (POUM), que permetrà requalificar el sòl de Can Bosch, dibuixant dos trams: un a la riba oest de la riera del Palau, on el sòl rústic passarà a ser no urbanitzable, guanyant 117.000 metres quadrats de zona de conreu dins l’Anella Verda, en un entorn de la riera renaturalitzada; i un segon, a la resta del sector fins a la carretera de Rubí. Aquest espai de 290.771 metres quadrats es transformarà el sol terciari actual en residencial.

Palau Nord era un sector paralitzat. Amb la requalificació, acollirà un nou barri residencial que, per primera vegada a la ciutat, tindrà una reserva del 50% per habitatge protegit: 1.150 pisos.

Aquesta és una condició que haurien d’acceptar els propietaris del sol i els promotors. Ara tot just comença tramitació urbanística del projecte, que trigarà anys a desenvolupar-se.

Can Bosch, el nou barri de 2.000 habitatges al sud de Terrassa

Els desallotjaments de Can Bosch culminen el setembre
To Top