Terrassa

El Raval crida “s’ha acabat” a la violència masclista

Més de dues-centes persones donen suport a la jugadora de la selecció Jennifer Hermoso i guarden un minut de silenci per les dues dones assassinades diumenge

Terrassa s’ha manifestat aquesta tarda contra la violència masclista en totes les seves expressions i, en particular, denunciant “l’agressió sexual” de Luis Rubiales a la jugadora Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial de Futbol i l’assassinat, ahir diumenge, de dues dones a Andalusia. L’etiqueta “s’ha acabat”, que simbolitza el rebuig de les esportistes al masclisme i la discriminació a l’esport, ha estat el lema exhibit per les més de dues-centes persones concentrades al Raval, on han exigit posar fi a les violències masclistes i als feminicidis.

Organitzat per les entitats aplegades a l’entorn de la Comissió del 8 de Març i per l’Ajuntament de Terrassa, a la concentració s’ha llegit un manifest en què s’ha donat suport explícit a Jennifer Hermoso pel petó no consentit que li va fer Rubiales, un “abús de poder”, “una agressió sexual” i “sense consentiment”, un cas clar de violència masclista acompanyat a més  “d’una campanya de descrèdit contra la víctima”.

Els assistents a la concentració han fet un crit unànime contra la violència masclista /Alberto Tallón

El manifest ha apostat per un esport “lliure de violències masclistes“, amb “protocols clars” de persecució, denuncia i sanció. El masclisme és “un problema estructural a l’esport” femení, que necessita “recursos, més visibilitat mediàtica, igualtat salarial i paritat en els òrgans de decisió”.

A l’acte s’ha recordat també  que són 42 les dones assassinades des de gener a Espanya en episodis de violència masclista, 15 víctimes entre els mesos de juliol i agost i dues ahir mateix, a Andalusia.

Un moment de la concentració, al Raval / Alberto Tallón

La concentració ha estat presidida per una pancarta amb el lema “Terrassa contra les violències masclistes”, amb dues més del Casal de la Dona reclamant “no més feminicidis”. A la protesta s’han sumat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de membres i socis de govern, entre ells la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, i així com la portaveu del PSC, Eva Candela.

L’acte ha culminat amb un minut de silenci en record de les víctimes i amb una performance del Casal de la Dona, que ha denunciat que “les ordres d’allunyament no són prou”, ha qualificat els assassinats de dones de “terrorisme” i ha fet una crida a combatre aquesta xacra amb mesures eficaces. La performance ha inclòs una escenificació de la necessitat d’alçar les veus i passar a l’acció, més enllà dels minuts de silenci.  De manera simbòlica i rotunda, les integrants del Casal de la Dona han respost amb crits -que simbolitzen la indignació de les dones davant  el feminicidi- a un manifest que demana erradicar de manera eficaç la violència masclista.

El Raval crida “s’ha acabat” a la violència masclista
To Top