Terrassa

Promoció de 277 habitatges públics a Terrassa

Les promocions són producte d’un acord entre l’Estat i l’Ajuntament

Terrenys de Can Colomer, on segurament seran construïdes les noves promocions / ALBERTO TALLÓN

El govern espanyol ha anunciat aquest dimecres la firma d’un acord amb l’Ajuntament de Terrassa per a la construcció de 277 habitatges públics en tres actuacions a la ciutat. Els pisos seran destinats a lloguer “social i assequible” i segurament es construiran al sector de Can Colomer.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) pagarà una part de la inversió amb els fons Next Generation. L’acord amb Terrassa inclou la cessió de drets de superfície per part del consistori.

El paquet més voluminós

El pla s’emmarca en un de global que consisteix en 15 convenis amb administracions catalanes: la Generalitat, l’Incasòl i nou ajuntaments, entre els quals el de Terrassa. L’objectiu general és finançar la construcció de 748 habitatges a tot Catalunya. El paquet de Terrassa, amb 277 pisos, és el més important en quantitat de tot el programa, del qual ha informat aquest dimecres el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma). El segon municipi amb un major nombre de pisos projectats és Blanes, amb 80 habitatges. A Rubí, l’única població de la comarca, amb el de Terrassa, inclosa en el programa, la xifra serà de 20 habitatges.

El govern espanyol ha publicitat la signatura dels convenis. L’Ajuntament de Terrassa, no obstant això, ha assenyalat que l’acord encara no ha estat rubricat de manera oficial, per la qual cosa s’absté, de moment, de comentar els projectes que porta associats. Sí que se sap que, segons ha avançat el ministeri dirigit per Raquel Sánchez, els edificis a projectar a Terrassa es construiran mitjançant col·laboració públic-privada, amb la cessió de drets de superfície per part de la Societat Municipal de l’Habitatge de Terrassa.

Aquestes parcel·les de Torre-sana també estan reservades per a pisos de protecció oficial / ALBERTO TALLÓN

Es dedueix, per tant, que el consistori cedirà terrenys a mans privades i després les empreses constructores revertiran pisos que hagin aixecat a l’administració pública per a la seva gestió. En aquest grup de promocions de “col·laboració públic-privada” anunciat pel Mitma hi ha 375 habitatges a tot Catalunya: 32 a Montcada i Reixac, 30 a Lloret de Mar, 36 a Montornès del Vallès i les referides 277 a Terrassa. Ni el ministeri ni el consistori han especificat previsions de terminis d’execució. A Terrassa es faran, en principi, tres actuacions en tres parcel·les diferents.

Diversos tipus

Del total de 748 pisos protegits planejats a tot Catalunya, 345 s’aixecaran en règim de promoció pública per part de l’Incasòl, bé a solars propis d’aquest organisme de la Generalitat o bé en sòl cedit pels ajuntaments d’Olesa de Montserrat, el Masnou, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Blanes i Montmeló. Després ve el gruix de 345 pisos a construir a través de la col·laboració públicoprivada i els 28 que farà, en règim de promoció pública directa, l’Ajuntament de Tortosa.

El Mitma aportarà 21,4 milions d’euros dels 110,6 milions d’euros pressupostats per a aquests projectes. Ho farà amb càrrec als fons europeus NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Aquest és el llistat total dels municipis i la xifra d’habitatges: Terrassa (277), Blanes (80), Sant Boi de Llobregat (40), Santa Coloma de Gramenet (38), Vilafranca del Penedès (36), el Masnou (36), Montornès (36), Olesa (33), Montcada i Reixac (32), Lloret (30), Tortosa (28), Rubí (24), Igualada (24), Montmeló (18) i Barcelona (16).

Promoció de 277 habitatges públics a Terrassa
To Top