Terrassa

Quins pactes podrien sorgir segons els resultats de les municipals?

Tot per Terrassa suma majoria amb ERC i necessita a Junts per governar amb una còmoda majoria absoluta

Terrassa pot encetar el nou mandat amb un tripartit inèdit a la ciutat. El que formarien Tot per Terrassa, ERC i Junts per Terrassa. Les tres formacions sumen 15 regidors que donarien una majoria absoluta més que còmoda per governar la ciutat els pròxims 4 anys.

El “ball” dels pactes comença avui i el pactòmetre apunta diverses opcions, tot i que dues com a les més probables.

La primera, un pacte ajustat de Tot per Terrassa (11) i els socis d’ERC (2). Amb dos regidors, els republicans ja no son decisius, tot i que mantenen la seva capacitat de sumar.

Les dues formacions han deixat clar que la experiència al govern ha estat positiva i que estarien disposades a reeditar l’acord. Aquesta fórmula a dos donaria al nou govern una majoria al ple, tot i que els 13 regidors que sumen ambdues forces no arriben a la majoria absoluta de 14 regidors del ple de Terrassa.

Per afrontar el mandat amb una situació més còmoda, el pactòmetre incorpora a l’equació les dues regidores de Junts per Terrassa. Amb la formació sobiranista, els socis sumarien majoria absoluta de 15 regidors i deixarien fora el PSC. Tant Tot per Terrassa com ERC han descartat en campanya un pacte amb els socialistes, que amb el tripartit quedarien a l’oposició acompanyats per la dreta i l’estrema dreta.

La matemàtica dona alternativa a Terrassa, però les opcions són altament improvables per no dis impossibles.

PSC+ERC+Junts?

El PSC podria intentar sumar els mateixos 11 regidors de Tot per Terrassa i disputar-li l’alcaldia. Hauria de sumat als seus 7 regidors els 2 d’ERC i els 2 de Junts per Terrassa.

És l’única opció alternativa a la majoria liderada per Jordi Ballart, en un nou consistori amb sis grups municipals, on les dues formacions de dretes-Partit PopularP i VOX- no compten per a cap acord de govern i tampoc sumen.

En aquest escenari, tot apunta que Jordi Ballart serà de nou l’alcalde de la ciutat i que la seva formació, Tot per Terrassa, liderarà el govern que dirigirà la ciutat els próxims quatre anys. A les seves mans està la decisió de fer-ho en solitari o explorar un acord a dos o a tres que li garantirien un mandat còmode.

Quins pactes podrien sorgir segons els resultats de les municipals?
To Top