Terrassa

Tot per Terrassa també anuncia 200 places més d’I2

La formació ha presentat el seu programa en educació i ha anunciat un pla de manteniment dels locals de les entitats de lleure

La formació Tot per Terrassa ha presentat aquest dimarts les seves propostes en matèria d’educació i s’ha sumat a la proposta, formulada dilluns per ERC, de crear 200 noves places d’infantil 2 (I2) a la ciutat. “Obrirem dues noves escoles bressol, una a Can Colomer i una segona al Segle XX, en el sector de Sala i Badrinas. També valorarem la creació de places d’infantil als recintes d’algunes escoles de primària”, ha comentat el cap de llista Jordi Ballart.

El candidat ha comparegut aquest migdia davant l’escola Cesc Aldea, al barri de Can Parellada, acompanyat per cinc companys de llista vinculats a l’àmbit de l’educació i el lleure infantil: l’activista cultural Joan Salvador (4); la professora de secundària i economista Laura Rivas (11); la presidenta de l’AMPA de l’escola Joan Ventalló, Bea Casas (20) i Estel Canut (23), membre de l’esplai La Fura.

“La pandèmia ha posat de manifest la fragilitat del sistema educatiu de Terrassa i d’arreu”, ha dit Ballart, que ha recordat que les polítiques educatives no són competència municipal. “Insistim a reclamar les millores que necessiten els nostres centres educatius”, entre els que Joan Salvador ha mencionat “el gimnàs de les escoles Cesc Aldea i del Joan Marquès Casals, la cobertura de l’institut Mont Perdut” i ha demanat la Generalitat que “compleixi el calendari de l’escola Sala i Badrinas“.

Salvador també s’ha referit a la climatització dels centres aquest estiu. “Necessitem unes mesures mínimes per als infants i per poder desenvolupar la nostra feina com a docents. No podrem fer-ho a 25 o 27 graus a les aules“. El candidat ha titllat d'”insuficient” l’anunci de la Generalitat de climatitzar 100 escoles. “L’Ajuntament no té competències ni recursos, però assumim el compromís de crear espais ombrívols a les escoles. No podem esperar que la Generalitat ho faci. Toca arremangar-se”.

Si torna a governar, per a Tot per Terrassa “l’escolarització de la petita infància serà una prioritat en el proper mandat. És evident que Terrassa té un dèficit de places“, ha dit el cap de llista Jordi Ballart. El programa de la formació posa l’accent en “avançar en una Terrassa d’oportunitats educatives, als centres escolars i a la comunitat”. En aquest sentit, Ballart ha posat sobre la taula un pla de millora dels equipaments de les entitats de lleure de la ciutat i de cobertura “allà on hi hagi un buit, acompanyant la xarxa per cobrir les necessitats”.

Ballart ha recordat que els esplais i les entitats de lleure de la ciutat ocupen “locals de fa molts anys, no accessibles, a centres cívics, casals i locals, de lloguer o en propietat. Farem una primera diagnosi de la situació, un mapatge per dissenyar un pla de manteniment”.

Tot per Terrassa també anuncia 200 places més d’I2
To Top