Terrassa

TeCP vol una administració més pròxima i descentralitzada

Proposa dotar els districtes de més pes polític, de més recursos i serveis propis

La candidata de Terrassa en Comú Podem, Agnès Petit, ha presentat aquest matí la proposta de la coalició en matèria d’estructura municipal i ho ha fet amb una idea clara: “urgeix la descentralització” de l’Ajuntament, que “s’aconsegueix dotant de més pes polític als districtes, de més recursos i serveis propis”, ha dit. TeCP mostra com aval de la seva proposta la presència a la llista de treballadores municipals que “coneixem la maquinària de l’Ajuntament i sabem on falla el seu motor”.

La formació defensa que Terrassa necessita una estructura municipal “pensada i meditada per al segle XXI. La ciutat ha crescut massivament i els serveis no s’han adequat a aquest creixement”. Actualment, la maquinària municipal s’articula en 8 àrees, una estructura “que ni ajuda ni facilita la necessària integralitat, transversalitat i interseccionalitat que necessita i que hauria de regir l’acció municipal”.

La política de proximitat “continua sent l’assignatura pendent” de Terrassa, diuen els comuns. “No parlem de la proximitat de l’alcalde. Parlem de serveis propers, assequibles, dialogants acompanyadors, eficaços i resolutius”.

TeCP també defensa una administració més democràtica, a la que la ciutadania pugui fer arribar les seves queixes, propostes i neguits. La població ha d’estar “ben informada”. En aquest sentit, els comuns proposen “consolidar l’administració local digital” i l’accés “24 hores a la informació i a la tramitació administrativa”. També es comprometen a “combatre la fractura digital” i garantir l’accés amb igualtat d’oportunitats a l’administració de tota la ciutadania. “Tenir-lo garantit contribueix també al progrés social i econòmic”.

En una roda de premsa al Raval, davant l’edifici de l’Ajuntament, Petit ha anunciat també més recursos per als pressupostos participatius, i polítiques per millorar l’organització del temps del personal municipal, “incloent els càrrecs de responsabilitat política”. Perquè una administració funcioni bé, defensa, “cal lideratge i bon govern, tenir serveis de qualitat i tenir servidors motivats”. I per avaluar la seva eficàcia, “calen indicadors de qualitat i, el més important, una brúixola que marqui el rumb de la ciutat”.

TeCP vol una administració més pròxima i descentralitzada
To Top