Terrassa

Les nostres solucions a alguns problemes de la mobilitat

Javier Llamas/ Laura Hernández

No són les úniques, però sí algunes. Proposem cinc mesures que poden ajudar a millorar com ens movem per la ciutat i com  ens desplacem a la Regió Metropolitana:

*ALS CARRERS. Carrils segregats i segurs per a bicicletes i patinets. Circulació per les illes de vianants al pas d’una persona i prohibició als carrers més saturats.

*ALS POLÍGONS. Busos llançadora als polígons industrials connectats amb la xarxa d’autobusos de Terrassa Impulsar un acord amb les empreses per harmonitzar franges horàries d’entrades i sortides. També es podrien incorporar a la flota d’autobusos urbans vehicles similars, de petit format, per travessar determinats carrers del Centre.

*A L’HOSPITAL. Incrementar la freqüència de busos gratis a l’Hospital de Terrassa. Incorporar rutes en transport públic des de Rubí i Sant Cugat. Aparcament gratuït (i amb capacitat suficient) a l’Hospital per als usuaris i els professionals que es vegin obligats a desplaçar-se en vehicle.

*AL MÒBIL. Impuls de la mobilitat compartida (cotxes i motos de lloguer i compartits). Una app multimodal (ja existeix als països asiàtics) que integri tota l’oferta en una gestió integral que posi a l’abast de l’usuari totes les opcions de mobilitat.

*AL METRO. Es tracta d’una proposta de llarg recorregut temporal i econòmic, per descomptat, però defensada des de molts sectors: la construcció d’una via diferenciada per a la circulació de trens llançadora entre Barcelona i Terrassa al Metro del Vallès. Si el trajecte és directe, sense parades (o amb un mínim de parades) es reduiria el temps de viatge i es potenciaria l’ús del transport públic.

Les nostres solucions a alguns problemes de la mobilitat
To Top