Representants de la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa, organitzadora de la protesta, han assegurat que mai s’havia vist una resposta ciutadana com la d’avui. La manifestació en defensa de la sanitat pública convocada per aquest matí ha aplegat a milers de persones que han iniciat la seva marxa des de l’estació del Nord fins a arribar al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, on s’ha llegit un manifest abans de donar la jornada per finalitzada.
La protesta l’han encapçalat els participants amb cadira de rodes i, la pancarta inicial resava “Exigim sanitat pública i de qualitat”. La seguien altres grups de manifestants amb altres lemes, com “Tots junts tenim més força” o “Prou retallades”. Pepe Ruiz, membre de la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa, s’ha encarregat d’encoratjat als assistents amb proclames com “Sanitat sí, negoci no”, “Les llistes d’espera maten” o “A Terrassa volem més recursos i menys discursos”. A la vegada, s’ha animat a les persones que s’han creuat amb el seguici amb frases com “no ens miris, uneix-te”. De fet, un bon nombre de persones esperaven a punts concrets i s’han afegit a la protesta.
Després de passar pel Passeig 22 de juliol, la protesta ha baixat pel carrer de Salmerón, ha creuat el pont de Vallparadís i ha fet la seva primera parada davant de MútuaTerrassa, on Esther Fernández, també de la comissió, ha llegit una primera declaració.
FOTOS | Manifestació en defensa de la sanitat pública a Terrassa
Fernández ha denunciat que les llistes d’esperes, els retards en les intervencions quirúrgiques o en les visites són “orquestrats, premeditats i planificats per convertir l’atenció sanitària en un negoci”. També ha alertat que MútuaTerrassa, amb finançament públic, “ha anat construint un holding d’empreses amb el qual fa negocis”.
A més, en la seva al·locució, Fernández s’ha queixat del tracte que rep el personal sanitari, al qual s’esprem al màxim i que compta amb “contractes precaris” i on la promoció del personal “és a dit”. I també s’ha demanat un fort aplaudiment al personal sanitari, per tot allò que va patir durant la pandèmia i pel que, segons els organitzadors, encara continua patint per la manca de recursos.Posteriorment, i després de passar pel passeig del Comte d’Ègara i la Font Vella, la manifestació ha arribat al punt de trobada final. Allà s’han reiterat algunes de les reivindicacions. “Hem de ser conscients de la gravetat de la situació de la sanitat pública”, “Ens hi juguem molt i ens hi va la vida” o “no és cosa d’un dia, la lluita continua”.
Per acabar, representants de la Comissió han llegit un nou manifest, en el qual s’ha demanat, entre altres peticions, que el 25% del pressupost es dediqui a l’atenció sanitària, la construcció del nou CAP Nord, la imperiosa necessitat de poder disposar d’un CUAP amb personal propi i adequat al volum de la població o que el CAP de Can Roca no hauria de ser gestionat de manera mixta entre MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa.També s’ha dit que el sistema sanitari “és la garantia de qualitat de vida i un pilar de l’estat de benestar” i que no “és patrimoni de cap partit polític ni ideologia”.