La Foot reconeix a Janet L. Leasher com a millor optometrista de l'any
La Foot farà aquest dijous el lliurament del premi, coincidint amb l'acte de graduació

- La Foot reconeix a Janet L. Leasher com a millor optometrista de l'any
Ara a portada
Publicat el 14 de desembre de 2022 a les 14:28
Actualitzat el 14 de desembre de 2022 a les 14:51
La reconeguda professora Janet L. Leasher, del College of Optometry de la Nova Southeastern University, als Estats Units, i experta en salut visual al món, rebrà el premi a l’Optometrista de l’Any de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (Foot) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) aquest dijous, 15 de desembre, coincidint amb l’acte de graduació del curs 2021-2022 d’aquest centre.
L’acte, que es podrà seguir al canal de la Foot per YouTube, comptarà amb una ponència de la guardonada, que exercirà de padrina de la promoció, i amb les intervencions del vicerector de Política Universitària de la UPC, Joan Gispets; del president del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), Joaquim Grau, i del regidor d’Universitats de l'Ajuntament de Terrassa, Josep Forn. En aquesta promoció, es titulen 74 estudiants del grau en Òptica i Optometria de la Foot (58 noies i 16 nois), així com 36 estudiants del màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió (28 noies i 8 nois).
La professora Janet L. Leasher és una referent mundial en l’estudi de la discapacitat visual, així com dels riscos, els costos i les accions relacionats amb la salut visual. Doctora en Optometria per la University of the Pacífic –a Califòrnia, Estats Units− i màster en Salut Pública en Salut Internacional i Desenvolupament per la Tulane University –a Nova Orleans, Estats Units–, Leasher ha treballat al llarg de la seva carrera amb especialistes multidisciplinaris d’arreu del planeta. Aquesta trajectòria li ha permès conèixer en profunditat l’impacte dels problemes de salut visual en el desenvolupament social, econòmic i sanitari a les diferents regions del món.
L'envelliment de la població, els canvis en els estils de vida o l'accés limitat als serveis d'optometria i oftalmologia en alguns països provoquen que cada cop hi hagi més persones afectades per problemes de deficiència visual. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més de mil milions de persones a tot el món viuen amb deficiència visual perquè no reben l'atenció que necessiten per afeccions com la miopia o les cataractes, que es podrien resoldre de forma senzilla amb ulleres o cirurgia, sovint amb un cost inferior als 100 euros. Com a especialista en salut pública mundial, la professora Janet L. Leasher coneix àmpliament les característiques diferencials pel que fa a freqüència i distribució de la salut visual al món i de quina manera solucionar els problemes de deficiència visual perquè no limitin el progrés personal i social de la població.