Un estudi especialitzat ha identificat deficiències d’accessibilitat en 18 lavabos de diversos equipaments municipals. En uns cal pujar el mirall i posar una aixeta monocomandament o amb sensor de presència. En uns altres cal pintar les portes perquè ofereixin contrast visual amb la paret i canviar la senyalització de pictogrames, o col·locar barres. O modificar desguassos, fins i tot substituir algun vàter per un d’altre adaptat. L’Ajuntament de Terrassa durà a terme un projecte de millora sobre la base de l’informe, però no serà de manera immediata. Possiblement el desenvoluparà l’any vinent.
La memòria tècnica, aprovada definitivament pel consistori, tenia com a propòsit identificar les mancances en els banys accessibles de 16 equipaments municipals, la majoria centres cívics, per ajustar les instal·lacions a la normativa de serveis a persones amb discapacitat física i/o sensorial.
Pressupost
Un arquitecte especialista en accessibilitat ha elaborat l’estudi, que ha localitzat aspectes millorables en 18 lavabos de locals de l’administració municipal: l’edifici principal de la plaça Didó, el situat en el número 20 del carrer del Pantà, el del carrer de la Unió, el de Serveis Socials, el de la Casa Galèria, el dels serveis d’Educació (l’antic PAME), la Policia Municipal i els centres cívics Montserrat Roig, Alcalde Morera, Maria Aurèlia Capmany, Avel·lí Estrenjer, President Macià i l’equipament de Montserrat, Torre-sana i Vilardell.
Els banys que no permetin el gir de 1,50 metres han de ser objecte d’estudi específic i en algun cas s’haurà d’ampliar la porta del lavabo. En d’altres és pertinent col•locar una “aixeta gerontològica” per a persones amb mobilitat reuïda. L’Ajuntament prepara un document tècnic per concretar les millores a emprendre tenint en compte un pressupost inicial estimat en uns 20.000 euros.