El Ballet Contemporani de Catalunya (BCC) es troba aquest mes de setembre realitzant una
residència artística a Auditori Terrassa. El BCC va entrar el passat mes de gener en la seva ja 4a temporada marcada per la gran estrena del seu Programa Plàncton al Teatre Auditori Sant Cugat el passat 25 de març. Transcorreguts 6 mesos i en vistes a noves programacions, la companyia ha reiniciat la seva activitat amb l’objectiu de recuperar aquesta peça i la de “Pere i el Llop”.
Amb motiu de la propera programació de la companyia prevista pel dia 5 de febrer del seu espectacle familiar “Pere i el Llop” a Auditori Terrassa com a inauguració del cicle Terrassa Clàssic Kids (TCK), el Ballet Contemporani, companyia resident a Terrassa fins a dia d’avui i des que es va crear i instaurar a la ciutat, es troba realitzant una residència artística en aquest equipament. Un espai magnífic i òptim per a una companyia de dansa, ja que reuneix tots els requisits imprescindibles per a l’activitat del ballarí. La jove companyia ha estat fins ara resident pràcticament a la nostra ciutat gràcies al suport públic i també privat que ha valorat en tot moment el seu projecte.
L’Auditori de Terrassa i el departament d’Educació de l’Ajuntament s’han interessat per aquest programa familiar i per una voluntat conjunta de poder fer arribar l’art de la dansa i la música al gran públic familiar i molt especialment l’escolar, amb la voluntat de que l’educació artística sigui una eina molt més freqüent per la seva gran capacitat i potencial que té d’arribar als més menuts en una etapa molt sensible de la seva vida i on predomina la integritat i desinhibició que sovint perdem en créixer.
“Pere i el Llop” entra a Terrassa amb la programació de 4 sessions obertes a les escoles de primària de tota la ciutat, els dies 2 i 3 de febrer i una sessió familiar dins del cicle Terrassa Clàssic Kids, el diumenge dia 5 de febrer a les 12h del migdia, dins del marc de la temporada de música del 2023.
El gran valor d’aquesta obra resideix en aspectes tant rellevants com el fet de posar en escena a un elenc artístic multidisciplinar i professional: 5 ballarins, 4 actors i 9 músics, tots ells donant forma a aquesta obra amb autoria de Prokófiev. El 1935, Natalya Sats i el teatre central infantil de Moscou van encarregar a Serguéi Prokófiev una nova simfonia musical per a nens. S’intentava conrear el gust musical des dels primers anys d’escola. Intrigat per la invitació, Prokófiev va completar Pere i el llop
en només quatre dies. Malgrat un mals inicis aquesta obra ha esdevingut un dels contes més
interpretats de tots els temps.
El BCC ha incorporat en aquesta nova etapa nous ballarins amb la idea de disposar d’una cartera professional que li faciliti ser present a totes les oportunitats de programació que se li ofereixin. La seva situació encara lluny de l’estabilitat de poder mantenir una plantilla de ballarins al llarg de tota una temporada, alguns d’ells residents a d’altres nacionalitats, passa per poder disposar d’un elenc més ampli i coneixedor de les seves peces. En aquest nou període acabat d’encetar ha incorporat 5 nous ballarins, ampliant la seva plantilla a 13 membres.
Igualment entra a formar part de la nova direcció artística el reconegut mestre de ball Sebastien Mari, un professional de curriculum exemplar que aportarà un valor afegit al resultat artístic de les peces que la companyia té en gira i que ja suma 4 produccions. Sebastien Mari, nascut a La Rochelle (França) ha estat ballarí a grans companyies com la Nederlands Dans Theater sota la direcció de Jiri Kylian durant 6 anys, la Companyia Nacional de Dansa dirigida llavors per Nacho Duato, el Ballet Gulbenkian (Portugal) dirigida per Iracity Cardoso i Paulo Ribeiro o el Ballettmainz
(Alemania) dirigit per Pascal Touzeau.
La seva experiència també com a ballarí freelance i formador a grans escoles internacionals des de 2014, coneixedor de tècniques, dissenyador de tallers de perfeccionament, repetidor, mestre de dansa son sense dubte un gran alicient per poder avençar, créixer i cohesionar un grup cada vegada més nombrós i preparat.