Havien plantejat una petició que confrontava amb l’exigència: volien una trobada ja amb representants del CatSalut per parlar de la saturació del CAP Terrassa Nord i advertien de mobilitzacions si aquesta i unes quantes reclamacions més no eren ateses. La primera sol·licitud té dia i hora: serà demà dijous quan responsables del Departament de Salut es reuniran amb entitats del districte 6, la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) i membres de la Marea Blanca. I amb el govern municipal. La trobada se celebrarà a les 17 hores a l’Ajuntament.
Fa anys que s’arrosseguen els problemes al CAP. A mitjan febrer passat, les entitats del districte 6 van anunciar mobilitzacions al carrer si la Generalitat no es reunia amb elles aviat per abordar el greu problema d’aquest ambulatori ja obsolet, que s’ha quedat petit. El 23 de febrer, desenes de persones es van concentrar a les portes del centre, a l’avinguda del Vallès, per recordar les reclamacions, exposades en una carta enviada al conseller Josep Maria Argimon.
El govern municipal portava mesos parlant amb la Generalitat per resoldre les mancances del sistema públic de Salut a Terrassa. Entre d’altres, les mancances d’un CAP Sud sense especialistes i també objecte de denúncies veïnals, i d’un CAP Rambla saturat. I, per descomptat, els problemes del CAP Terrassa Nord, inaugurat l’any 1989 i no ampliable.
El 28 de febrer va transcendir que la conselleria de Salut ja tenia pensat construir un nou CAP Nord en terrenys que li faciliti l’Ajuntament. La setmana passada, durant la visita al nou CAP Can Roca, ja aixecat però encara sense obrir portes, la Generalitat va confirmar aquest pla, que treballa amb el Consistori per trobar-ne “el millor emplaçament”, i el referent a la construcció, també, d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) que possiblement serà construït al mateix lloc que el nou CAP Nord.
Mesures
De tot plegat es parlarà en la reunió de demà. Això, almenys, esperen els representants veïnals i de la Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa-Marea Blanca. Les entitats del districte 6 no sols demanen més equipaments. També insisteixen en mesures clares i urgents que mitiguin els problemes actuals. O sigui: és necessari un pla a adoptar mentre avancen els projectes de construcció de nous centres. La recol·locació de mòduls prefabricats al costat mateix del CAP Nord, per tal de desdoblar l’activitat de l’ambulatori, era una opció que depenia del “sí” del CatSalut.
El CAP Terrassa Nord va ser creat l’any 1989 per atendre unes 26.000 persones i la seva cobertura actual és de 42.000.