La Cambra de la Propietat denuncia els perjudicis del topall als lloguers
El Tribunal Constitucional va tombar la Llei de contenció de rendes que limitava els preus, els quals s’establien segons un índex de la Generalitat de Catalunya

- La Cambra de la Propietat denuncia els perjudicis del topall als lloguers
Ara a portada
-
-
Terrassa Terrassa integra les seves 200 càmeres en un pla director per millorar-ne el control i la gestió Pilar Màrquez
-
Terrassa L'Ajuntament fa efectiva la marxa enrere en el canvi de sentit a Ramón y Cajal Pilar Màrquez
-
-
Terrassa Maria Dern rep el Premi Gorra Frígia 2025 en una nova edició del Sopar de la República Diari de Terrassa
Publicat el 16 de març de 2022 a les 07:02
Actualitzat el 16 de març de 2022 a les 12:05
La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca ha posat de manifest els perjudicis soferts pels propietaris derivats de la Llei de contenció de rendes (Llei 11/2020), que va entrar en vigor el mes de setembre de 2020, i que ha estat anul·lada pel Tribunal Constitucional. Des d’aquest organisme local es recull que, durant aquests mesos, els perjudicis suposen una quantitat de 26.742.400 euros en el conjunt de Catalunya. I pel que fa a propietaris i arrendadors, que van veure limitats els preus de lloguer que, en comptes d’adequar-se al mercat, havien d’estar regulats per un índex establert per la Generalitat de Catalunya que, ara, s’ha declarat com a inconstitucional.
La Cambra recorda que la inconstitucionalitat de la Llei 11/2020 “ja l’havia advertit el Consell de Garanties Estatutàries i cap persona amb formació jurídica mínima ho podia discutir”. També apunta que “la Jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans confirma en matèria d’habitatge i imposició d’obligacions als propietaris, com una ingerència desproporcionada dels poders públics en la regulació de l’ús dels béns”.
En consonància amb les dades facilitades pel Sindicat de Llogateres, la Cambra xifra el conjunt de famílies afectades per aquesta llei en 160.000 i recorda que els propietaris-arrendadors que hagin signat un contracte durant la vigència d’aquesta llei, ara declarada inconstitucional, en cinc anys hauran de suportar “perjudicis extraordinàriament greus” i, encara pitjor serà per als contractes de set anys, obligatoris per a persones jurídiques. En aquests casos, els arrendadors hauran de mantenir els contractes signats fins a la seva finalització.