Terrassa

L’INS Copèrnic guanya la fase territorial de la Copa Cangur de matemàtiques

Participaran a la fase catalana que tindrà lloc el 5 de maig a Montmeló

Els alumnes del Nicolau Copèrnic celebrant el premi al centre

L’Institut (INS) Nicolau Copèrnic ha guanyat la fase territorial de la Copa Cangur de Matemàtiques, el certamen anual de la Societat Catalana de Matemàtiques per equips escolars. El centre de secundària ja es prepara per a la fase catalana que tindrà lloc el dia 5 de maig a Montmeló. L’institut va concórrer a la prova, que es va celebrar en línia el passat 27 de gener, amb quatre equips formats per alumnes d’ESO, i un d’ells va quedar primer. Els equips es van enfrontar a 18 preguntes, 18 problemes matemàtics que van haver de resoldre en poc més d’una hora.

Els alumnes de l’INS Copèrnic que van participar i guanyar estan molt il·lusionats perquè no pensaven a aconseguir un primer lloc. En aquest sentit, Sofia Ramos, Ona Mañosa i Júlia Vicente van coincidir en manifestar que “estem molt emocionades i més motivades que mai per anar a la fase catalana a Montmeló”. Les tres, que són companyes de curs -fan 3r d’ESO- i amigues, s’expressen entusiastes perquè són conscients que arriba fins aquest primer premi territorial és fruit de molt esforç. “Ens estem preparant des de 1r d’ESO amb molta constància i dedicació i per això ho valorem més i també perquè les matemàtiques no és una de les matèries preferides”.

L’INS Nicolau Copèrnic participa en el concurs Copa Cangur des del curs 2015-16. El professor de matemàtiques, Frederic Corrigüelas, que compateix la felicitat dels alumnes, ha explicat que la iniciativa de motivar-se per aquesta assignatura va sorgir de les aules. “Fa uns anys, un grup d’estudiants d’ESO va demanar un espai per compartir el treball de les matemàtiques i, a la fi, va derivar dos anys més tarde, el curs 2017-18, en implementar una optativa i en preparar-se per concórrer al concurs Cangur”.

El docent es mostra molt satisfet perquè la proposta d’aquells alumnes ha contagiat i contagia. “Aquest curs vam començar amb un grup de 16 alumnes i s’ha incrementat fins a 20 i 21 Uns sedueixen a d’altres. Són de 1r, 2n i 3r d’ESO, però està molt bé perquè també interaccionen. Ara, precisament, estem pensant que els del nivell superior puguin fer classes als més petits”. Corrigüelas destaca que “és tanta la motivació que tenen per l’assignatura que, durant l’època més dura de confinament, continuaven preparant-se des de casa per les proves Cangur”.

To Top