Terrassa

L’audiència pública del pressupost serà divendres

La sessió serà telemàtica i la ciutadania tindrà quatre canals per formular preguntes al govern local. Es podrà seguir pel canal municipal de Youtube

L’audiència dels pressupostos permetrà ajustar el projecte d’inversions de l’Ajuntament, que frega els 18 milions

L’executiu municipal complirà divendres amb el compromís de presentar la proposta del pressupost de 2022 a la ciutadania en una audiència pública divendres a les 16.30 hores. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, serà l’encarregat de presentar les grans línies de la seva proposta econòmica i atendre les preguntes de la ciutadania.
La sessió serà telemàtica i es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Terrassa. També a través de la plataforma Participa Terrassa.

L’audiència pública serà la primera sessió de participació ciutadana del pressupost, després que el dia 1 d’octubre Serveis Generals hagi remès la informació dels pressupostos i les ordenances als grups municipals i avui se celebri la primera comissió informativa. A partir de demà, començarà un seguit de debats en el si dels consells d’administració de les societats municipals, al que se sumarà divendres l’audiència pública.

Els pressupostos i les ordenances se sotmetran a aprovació inicial al ple el 3 de novembre

La ciutadania disposarà divendres de quatre opcions per formular preguntes al tinent d’alcalde Isaac Albert.

Es podran fer arribar comentaris i qüestions a través de la plataforma municipal Participa Terrassa. En aquest cas, els missatges s’hauran de publicar abans de demà dijous a les 16.30 hores. Per poder formular comentaris cal donar-se d’alta amb un compte d’usuari.

Respostes en directe o per escrit
Si es vol participar en directe a l’audiència, cal inscripció prèvia. És la segona opció i requereix omplir un formulari que estarà disponible fins 24 hores abans de l’audiència de divendres.
Una tercera alternativa de participació en l’audiència és formulant preguntes a través dels comentaris de la sessió. Els egarencs també podran fer arribar les seves preguntes i comentaris després de l’audiència. Es recolliran les notes que arribin durant els set dies posteriors a la sessió ciutadana.

Isaac Albert respondrà a les preguntes durant l’audiència o bé per escrit posteriorment, informen fonts municipals.

El govern de la ciutat presenta un projecte de pressupostos per a 2022 de 214,3 milions d’euros, 8,6 milions més elevat que el de 2021, que va ser de 205,7 milions.

La partida més elevada dels ingressos arribarà de l’aportació en els tributs de l’Estat i d’altres administracions, una dotació de 82,6 milions que ha crescut i que permet un pressupost extraordinari per afrontar la recuperació econòmica.

En aquest context, el govern proposa congelar tant els impostos com les taxes públiques el 2022. El projecte de pressupostos i ordenances es votaran dimecres 3 de novembre.

L’audiència pública del pressupost serà divendres
To Top