Terrassa

El bloc ocupat ja és un búnquer

La resolució del conflicte derivat de l’ocupació fa ara ja més de cinc anys del bloc de pisos situat en el número 22 de l’avinguda Abat Marcet no va finalitzar quan la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra van desallotjar dijous al matí als inquilins dels quinze pisos d’aquest edifici. De forma immediata van començar els treballs per fortificar l’immoble i convertir-lo pràcticament en un búnquer. És realment inexpugnable. Cal recordar que les forces de seguretat van actuar després d’una resolució històrica de l’Ajuntament de Terrassa que va decidir intervenir davant dels riscos sanitaris derivats d’aquesta situació que havien derivat en una problemàtica de salut pública. En aquest edifici, format per quinze pisos, tres en cada una de les seves cinc plantes, no hi havia aigua, llum i tot el sistema sanitari estava trencat. Aquest fet havia provocat la sortida d’excrements i d’aigües fecals al carrer. La situació havia derivat en un enorme nombre de denúncies dels veïns propers a la finca, que també havien patit algunes accions violentes per part de persones que havien ocupat els pisos.

.En el mateix instant que els “inquilins” van sortir de forma pacífica al carrer, van començar els treballs per evitar una nova ocupació. Dijous, només un parell d’operaris contractats per la firma propietària, van estar treballant. Segons diferents veïns va ser fins a la una de la matinada.

Ahir al matí van tornar a la feina perquè encara restaven molts elements per poder aconseguir l’objectiu. Des de l’Ajuntament de Terrassa es mostrava ahir satisfacció per la possibilitat d’accedir a l’edifici i aconseguir un desallotjament en el qual pràcticament no van haver-hi incidents, però exhibien malestar per la mínima resposta de Sabadell Real Estate Development. Esperaven un major nombre de treballadors per poder finalitzar en un dia tota la feina.

A més, quan es va produir el desallotjament, aquesta firma va estar present amb un guarda de seguretat, que havia de realitzar tasques de control. Aquest treballador de seguretat va marxar a la tarda i va ser la Policia Municipal, amb la presència d’un vehicle i dos agents, qui va controlar que ningú accedís a l’interior de l’edifici.

En paral·lel, una empresa de neteja, amb un camió-cisterna, va accedir a l’interior dels baixos, en els que tots elements sanitaris estaven trencats i s’acumulaven aigües fecals i excrements que generaven molta pudor. Aquests treballadors van procedir a netejar els baixos i d’immediat es va tapiar amb blocs de ciment el forat que es va provocar en treure la porta “anti-okupa”.

a conciència

En dos dies s’ha realitzat una autèntica fortificació. En els tres pisos de la primera planta s’han tapiat les finestres que donen accés a l’avinguda Abat Marcet i també les portes dels balcons, per evitar entrar. També s’ha fet el mateix amb els àtics davant la possibilitat d’entrar des d’una altra finca.

Els paletes també han tapiat cada una de les quinze portes d’entrada als pisos i posteriorment s’ha anat tapiant l’accés a cada planta. La feina per bloquejar l’immoble va finalitzar soldant una planxa d’acer, amb barres a la porta d’accés a l’edifici. Posteriorment es va tapiar amb blocs de ciment. En aquesta operació, els treballadors van recollir diferents estris dels pisos, entre ells uns generadors amb els quals s’il·luminaven els ocupants i que van ser inventariat.

To Top