Terrassa

Íñigo Errejón estrena diumenge una campanya de perfil baix

Avui arrenca una de les campanyes electorals més atípiques per la durada -una setmana-, i per l’esgotament d’un electorat que en quatre anys ha votat a tres eleccions generals. També pel perfil baix de les agendes polítiques i per les retallades en propaganda. Aquesta vegada pràcticament no hi haurà candidats als opis ni cartelleria pels carrers.

Oficialment la campanya electoral va arrencar a les 24 hores de dijous, en plena celebració de la Castanyada. Els partits van preferir gaudir de la festa i només Ciutadans i Más País van complir amb el ritual de l’enganxada de cartells,.

Pel que fa a la visita dels caps de llista, la brevetat de la campanya complica les agendes i en aquest moment només hi ha dos líders confirmats: Meritxell Batet, cap de llista del PSC per Barcelona, e Íñigo Errejón, candidat a la presidència del Govern per Mas País. ERC tancarà divendres campanya a Terrassa, on s’espera que aterri la cúpula del partit, i JxT prepara una sorpresa per dimecres a primera hora. De moment sense noms confirmats. Com els comuns, que esperen comptar a la ciutat amb la presència del seu cap de llista, Jaume Asens.

Íñigo Errejón serà el primer a fer campanya a Terrassa, on diumenge protagonitzarà un miting de petit format a la Jazz Cava, en la seva primera i única jornada electoral a Catalunya.

El líder de Mas País estarà al matí al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i a les 6.30 de la tarda presentarà la seva proposta a Terrassa, acompanyat de la cúpula de la candidatura per Barcelona: Juan Antonio Geráldez (1), Raimundo Viejo (3), Elena Toro (4) i el terrassenc Tomás Herreros (5).

Batet al Mercadal
La socialista Meritxell Batet passarà per Terrassa dimecres i visitarà el mercadal. Divendres serà el torn del número dos per Barcelona, Francisco Polo, que farà una roda de premsa.

Els socialistes volen repetir victòria en unes generals a Terrassa i faran campanya "als centres cívics, als casals de la gent gran i a les entitats de lleure. "Creiem que a aquests llocs hi ha la ciutadania que pot tenir problemes -va comentar ahir en roda de premsa l’egarenca Gracia García, candidata 13 per Barcelona-. Volem explicar les nostres propostes i escoltar a la ciutadania, perquè nosaltres sí que podem donar respostes".

ERC tanca campanya a Terrassa
Junts per Terrassa també apel·la al vot local. Els independentistes han organitzat un acte sorpresa "al carrer i de tú a tú" dimecres a primera hora. No han tancat cap nom, però esperen una primera espasa.

La candidata número 2 al Senat Meritxell Lluís farà campanya a la ciutat i pel territori, on té programat un acte cada dia.

ERC organitza un únic acte de campanya a la ciutat. Serà l’acte final a nivell nacional, divendres a l’Auditori i amb la cúpula del partit. No estan confirmats els noms, però s’espera la presència de Gabriel Rufiàn, Roger Torrent i Pere Aragonès.

Durant els dies vinents hi hauran parades per la ciutat per "denunciar la repressió política i recaptar fons pels presos i preses polítiques". Precissament demà els republicans han organitzat un autocar per desplaçar-se a la presó de Lledoners i participar en un acte d’homenatge als presos. Avui, 1 de novembre, han organitzat un pica a pica a la Plaça Vella.

Dilluns, Dolors Montserrat
El PP centrarà la seva campanya a les carpes, farà passejades i com d’altres formacions posarà l’accent a xarxes socials. De moment, té confirmada la visita de l’europarlamentària Dolors Montserrat dilluns a Terrassa.

Finalment, Ciutadans espera que els dies vinents es confirmi la participació en la campanya local d’alguns dels seus primers candidats. La formació taronja col·locarà demà carpa a la plaça Miguel Hernández, al barri de Ca N’Anglada, i dimecres coincidirà amb PSC al mercadal.

La de Ciutadans serà "una campanya de carrer, no estàtica", avançava ahir el regidor David Aguinaga.w

To Top