Sovint escoltem (o llegim) els líders polítics municipals defensar Terrassa "per sobre de qualsevol cosa, anteposant-la sempre a tots els interessos". No seré jo qui digui que no ho intenten, però de les paraules als fets hi ha una mica de distància, almenys en aquest cas.
El ple del Congrés dels Diputats va aprovar, la setmana passada, el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017. Al dictamen presentat pel Govern del PP, des del PSC i a través del Grup Parlamentari Socialista, es van presentar diverses esmenes que feien referència al territori, i en concret a la zona de Terrassa i comarca. Propostes que no han pogut tirar endavant degut a l'aliança del PP amb C's, que s'han posat d'acord (una vegada més) per votar en contra dels interessos de Terrassa.
Esmenes de vital importància, com la que proposava augmentar recursos per al Quart Cinturó i d'aquesta manera aconseguir la finalització de la B-40, inclòs el tram Terrassa - Granollers. O la construcció d'una nova estació de Renfe per a la zona oest de la ciutat, al barri de Can Boada, obra llargament reivindicada pels veïns i per alguns partits polítics.
El rebuig d'aquestes esmenes, presentades pel PSC, no és l'únic greuge que haurà de suportar la ciutat com a conseqüència de la política centralitzadora i antimunicipalista del govern central. Hem de recordar, una vegada més, que l'Ajuntament de Terrassa disposa de 14 milions d'euros (fruit del superàvit dels comptes municipals de 2016) que no podrà invertir en millores a l'espai públic o polítiques socials, ja que el PP (amb el suport de C's) prohibeix als ajuntaments reinvertir el superàvit generat.
Ens trobem, per tant, davant la següent situació: dos partits polítics (amb representació municipal a Terrassa) que s'entenen a la perfecció quan es tracta de dilapidar les estructures de les ciutats amb una evident intencionalitat política (cal recordar que aquests dos partits governen molt pocs ajuntaments), però que al mateix temps, en els plens municipals, per exemple, s'omplen la boca de "defensar i treballar per Terrassa".
Si de debò aquests dos partits tenen interès a treballar per millorar la ciutat i defensar els interessos dels ciutadans que hi vivim, no estaria gens malament que a les cambres legislatives on es té una major capacitat de decisió (Congrés dels Diputats, en aquest cas) s'apliqués aquesta consigna i no fessin el que han fet aquesta vegada: unir-se i votar en contra de Terrassa.
L'autor és el secretari d'Organització del PSC Terrassa