Matadepera

Matadepera s’afegeix a un 8M reivindicatiu

Un acte institucional i activitats culturals centren la diada

Un instant de la lectura del manifest, que va aplegar una cinquantena de matadeperencs

Matadepera ha fet costat aquest divendres a les reivindicacions feministes en aquesta nova diada del 8 de març.

L’acte principal ha estat la lectura institucional del manifest, que va tenir lloc ahir a les 12 hores des de l’Ajuntament. Una cinquantena de persones han assistit l’acte, que va estar presidit per l’alcalde Guillem Montagut, que ha donat tot el suport institucional a la Diada.“És una fita que no només hem de celebrar el 8 de març”, ha recordat Montagut.

A més, Núria Garcia, regidora de Benestar, ha llegit el manifest. Ja a la tarda, la mateixa regidoria ha organitzat el taller “Dones frontera” al casal de la Cultura. Portada per Mousiké, s’ha fet una contextualització històrica per la Segona República Espanyola, la Guerra Civil Espanyola i el franquisme, en relació a les dones artistes vinculades a cada època.

Donar a conèixer autores

Diumenge se celebra una passejada literària, a partir de les 10.30 hores. És organitzada per Saó Rebel i partirà de la plaça de Cal Baldiró. L’objectiu és donar a a conèixer autores catalanes i es compartirà la lectura de fragments de les seves obres.

També s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Relats amb nom de dona”, l’associació Petits Detalls. S’hi presenten les desigualtats de gènere a Uganda a través del relat de set dones, fotografiades per la fotoperiodista Meritxell Prats.

Matadepera s’afegeix a un 8M reivindicatiu
To Top