GentDT

“Les rutes de tapes són les que més acceptació tenen”

En Xavier Gómez és el president del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, una associació que agrupa una gran quantitat d’empreses del sector de l’hostaleria i la restauració i que treballa per promocionar la gastronomia de la ciutat. En aquest sentit, cada any organitzen un munt de jornades, rutes i fires.

En molts dels esdeveniments que organitzen des del gremi les tapes tenen un paper rellevant, sobretot en la ruta de Tapa en Tapa i en la dels Menús de Tapes.
Sí, exacte. I de fet aquestes dues propostes són les que més acceptació tenen. A la ruta de Tapa en Tapa hi participen una setantena de bars i restaurants. Cada un ofereix durant un mes una beguda i una tapa per tres euros. Sempre donem premis a les millors tapes. Els guardons els decideixen en un 50% els vots dels consumidors i en l’altre 50%, un jurat. Els clients que passen per tots els establiments de la ruta també tenen recompensa. En l’última edició es van servir 25 mil tapes.

El funcionament dels Menús de Tapes és una mica diferent, oi?
Sí. En aquest cas hi participen restaurants de Terrassa i altres poblacions de la comarca. Durant dues o tres setmanes ofereixen menús amb les seves millors tapes (com a mínim, cinc) i dues begudes, amb preus que oscil·len entre els 20 i els 30 euros.

Quin és l’objectiu d’aquestes rutes?
Dinamitzar la ciutat i la seva gastronomia. Terrassa, un dilluns o dimarts a la nit és una ciutat bastant morta. Amb aquestes rutes intentem que la gent surti al carrer i revitalitzar la ciutat. Abans Terrassa era una ciutat de frànkfurts; ara tenim molt bona cuina. Hi ha restaurants molt competents i hem d’intentar atraure la clientela cap aquí. Volem que la gent provi la nostra gastronomia i que de pas, faci una mica de turisme.

Les tapes són un bon reclam? Per què tenen tant èxit a casa nostra?
Ens agrada compartir i provar una mica de tot. Amb les tapes pots degustar diversos tipus de menjar. En un àpat a base de tapes pots menjar carn, peix, verdures, i ous, quelcom molt difícil d’aconseguir fent primer i segon plat.

A Catalunya cada cop hi ha més rutes i fires gastronòmiques. A què es deu aquest fenomen?
A tots ens agrada menjar. Poc o molt ens agrada degustar plats i begudes. Menjar s’ha convertit en un acte social i les rutes permeten quedar amb la família o els amics, i fins i tot conèixer gent nova. A més, les propostes són econòmiques i accessibles.

L’èxit d’aquest tipus d’esdeveniments ha portat a algunes cases comercials a patrocinar-los.
Sí. Han de ser empreses potents, amb molta infraesctrura. Les petites no poden assumir el cost ni el risc d’apostar per aquestes rutes. A algunes empreses petites els agradaria ser-ne partícips i des del gremi ho intentem però comptar amb l’ajuda d’una gran casa comercial sempre és un plus.

Des del gremi, ja pensen en nous projectes?
Sempre intentem evolucionar. Ens agradaria poder oferir alguna ruta o fira que estigui més adaptada a les noves tendències com ara el veganisme. 

To Top