Rubén Carreto, patronista i dissenyador
Tot va començar fa deu anys, estudiant un cicle tècnic de moda. Buscava “aquesta part més artística dintre de mi” i, de sempre, l’havia cridat molt l’atenció “això de poder crear des de zero, experimentar o expressar alguna cosa”. A l’ESDI de Sabadell exerceix de professor de confecció i també es continua formant. Està estudiant el grau universitari de disseny de moda amb l’objectiu de fer també de dissenyador.
Reconeix que és un sector “molt complicat” i considera que “hi ha molta competència i has de buscar què és el que et diferencia”. Per ser un bon dissenyador de moda, opina que “has de tenir clar moltes coses i una d’elles és saber què és el que la societat necessita en aquell moment”.
S’està centrant “en el tema de gènere” i afirma que “vull fer disseny, no pensant en home o dona, sinó que ho pugui portar tothom, independentment del que se senti”. Creu que “seguim una mica ancorats en les tendències, que són molt comprimides i al final fan que tothom porti el mateix” i aposta “per la roba ecològica, la de segona mà sobretot, que ens ha d’ajudar a no caure en aquest consumisme de les grans marques”. Assenyala que “la roba de segona mà no ens crea la necessitat que ens crea potser un anunci de Nike” i és molt partidari de l’upcycling i aprofitar la roba.
Vol fer un doctorat “relacionat amb el gènere i com el gènere interactua amb la moda, amb la societat, amb una mira més sociològica que no tant com vendre o entrar dins del consumisme”.