Loli Cirera, tatuadora i propietària de Cherries Tattoo
Li agradava dibuixar i, per aquest motiu es va formar en Disseny i Patronatge Industrial. “M’agradava la creativitat, que és el que més costa”, diu. Va treballar en el sector de la moda, però, “la passarel·la em va tirar enrere, no m’agradava aquest món”, afegeix.
Fa 15 anys, va fer un gir radical i es va introduir en el món dels tatuatges, i, en fa 13, que va obrir el seu estudi, Cherries Tattoo. “Em va impulsar el dibuix i quan vas tatuant a les persones, veus la responsabilitat que comporta i la importància que té per a les persones i gairebé sempre és sentimental”, assenyala. Defensa que “un tatuatge no és una moda, és un art globalitzat i atemporal”.
Comenta que, a alguns països, els tatuatges encara són cosa de gent poc recomanable, però no passa aquí. “Per a molta gent és una forma de plasmar per sempre al teu cos un sentiment o també pot ser una forma de rebel·lia”, manifesta. També considera que és “una filosofia de vida”.
Reivindica que és una acció que s’ha de fer “amb molta higiene” i que “està prohibit de fer-los de manera ambulant i s’han de fer a un centre reglat”. Fa tatuatges de tot, però predominen “els de línia fina i minimalista i altres amb tècniques noves”. Apunta que, actualment, hi ha més dones que homes que es tatuen i hi ha un 40% de la població tatuada.
Si algú es penedeix del tatuatge que s’ha fet, per diversos motius, però al seu estudi disposa d’un làser per treure’ls, els que es van fer en negre. Els de colors no els poden treure.