Adrián Ríos, comissari de l’exposició “L’art a bola de drac”
Es va formar com a enginyer informàtic i treballa a Docplanner, que es dedica a les aplicacions de salut privada. Aquests estudis li agradaven de petit i tot el que està relacionat amb “pensar, la lògica, les matemàtiques i les tecnologies” i entre Filosofia o Informàtica, es va decantar per aquesta última disciplina, on veia “millors sortides”.
És un món, el de la informàtica, que “t’ha d’agradar” i “en un any pot canviar tot, perquè tot va molt de pressa”. Comenta que “has de fer feina fora de la feina per estar al dia, si no et quedes desactualitzat i és feina i afició a la vegada”.
De tota la vida, és aficionat al manga i, més concretament, de “Bola de Drac”. Fa deu anys va iniciar-se en un col·leccionisme molt específic d’aquests dibuixos animats i va contactar amb gent de tot el món.
Amb aquesta experiència, diu, “vaig entendre molt bé com es feien aquests dibuixos animats” i tot el seu procés. Va sorgir la idea de fer una exposició, “L’art a Bola de Drac”, que es pot veure al Museu del còmic i la il·lustració de Sant Cugat fins al 30 de setembre.
A Catalunya, “Bola de Drac” “és cultura pop per a una generació i molta gent ha crescut amb aquests dibuixos”, afirma i apunta que “és una sèrie que he vist en bucle”. Li agrada la cultura japonesa en general i “provar coses i sortir de la zona de confort”.