La terrassenca Diffuse Logic ajuda Kriskadecor a digitalitzar les seves solucions d'interiorisme

La companyia montblanquina necessitava una solució que ajudés a arquitectes i interioristes a conceptualitzar els projectes que desenvolupen i la firma egarenca ha desenvolupat una eina innovadora a tal efecte

  • un exemple del simulador de Kriskadecor creat per Diffuse Logic

Ara a portada

Publicat el 14 d’abril de 2025 a les 13:23
Actualitzat el 14 d’abril de 2025 a les 15:46

L'empresa emergent terrassenca Diffuse Logic ha creat una eina innovadora per permetre a l'empresa montblanquina Kriskadecor optimitzar la visualització en 3D dels projectes dels seus clients. Especialitzada en solucions decoratives amb cadena d’alumini, Kriskadecor buscava un suport digital que permetés generar simulacions hiperrealistes i personalitzades, facilitant així als clients una comprensió precisa del resultat final abans de la seva producció i, a tal efecte, ha tancat un acord amb Diffuse Logic.

La col·laboració entre les dues firmes va sorgir a partir de l’Open Innovation Challenge que ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea a Catalunya, va organitzar en el marc del congrés Integrated Systems Europe (ISE) del 2023 al pavelló del Govern. La iniciativa connecta companyies que han de resoldre reptes d’innovació amb empreses emergents que ofereixen solucions tecnològiques per fer-hi front.

D’acord amb el responsable de disseny i innovació de Kriskadecor, Chisco Fernández, l’empresa “crea projectes totalment personalitzats amb petites baules d'alumini”, que dirigeix a arquitectes i dissenyadors d'interiors. La seva cartera de solucions inclou separadors d'espais, sostres, elements d'il·luminació i revestiments per a exteriors, entre d’altres tipologies d’instal·lacions. Però tenien el repte “d’ajudar als arquitectes i interioristes a dissenyar els seus projectes, perquè resultava complicat que entenguessin quin seria el resultat final o que el poguessin presentar al seu client sense una eina que els permetés visualitzar d’una manera realista aquestes solucions”, explica. Per això, van llançar un repte i l’empresa emergent egarenca Diffuse Logic va respondre-hi oferint-hi una “eina personalitzada que permet generar textures digitals que representen de manera realista les cortines de Kriskadecor, on es poden aplicar tota mena de colors, imatges i dissenys”.

Tecnologies de computació i models 3D

En concret, en el marc del projecte, el primer pas ha estat digitalitzar tots els valors que poden integrar les cortines de Kriskadecor, des dels colors, al grau de transparència o el seu acabat. A partir d’aquí, Diffuse Logic ha desenvolupat un programari que integra aquests valors per generar de manera automàtica una simulació del projecte que inclogui aquests elements i que el client pugui personalitzar en la fase de modelat inicial. Tot això ho aconsegueixen mitjançant tecnologies de computació que s’acaben plasmant en un model en 3D que els permeti mostrar la solució en totes les seves cares, de manera que l’usuari pugui comprovar com quedaria el producte final i analitzar tots els matisos de colors, textures, reflexos o il·luminació.

Kriskadecor ja està integrant aquesta solució a escala interna i properament preveu llançar-la als seus clients –principalment, firmes d’arquitectura i interiorisme– perquè puguin, al seu torn, fer-la servir perquè l’usuari final entengui les solucions decoratives que els proposen. La companyia té previst aplicar aquesta plataforma a tots els seus projectes a partir d’ara.

Amb seu a Montblanc (Conca de Barberà) i fundada l’any 1926, Kriskadecor és una empresa d’origen familiar i actualment té una plantilla de més de 60 persones. Al llarg de prop d’un centenar d’història, la companyia ha anat innovant en el procés de desenvolupament de les seves solucions, que exporta a prop d’un centenar de mercats. De fet, el 80% de la seva facturació, superior als 6 milions d’euros, és resultat de la seva activitat internacional. Disposen també d’una filial als Estats Units.

Per la seva banda, fundada el 2019, Diffuse Logic és una empresa amb seu a Terrassa especialitzada en software de renderitzat. El seu producte principal, Bella Render, és un renderitzador ràpid, espectral i basat en la física, enfocat a aconseguir un ús eficient i previsible mitjançant el modelatge físic del procés de disseny i renderitzat. L'empresa està formada actualment per quatre professionals i donen servei tant a clients europeus com d’altres mercats com els Estats Units. Bella Render és utilitzat per artistes de diversos sectors, des de la visualització arquitectònica fins al disseny de productes i joies. També ofereixen desenvolupament a mida per ajudar a tercers a integrar Bella Render en els seus propis processos i productes de programari.