Diners

Pimec defensa els ajuts a l’autoconsum i l’acompanyament a la transició energètica de les pimes

La patronal lamenta l’excés de burocràcia en la gestió de subvencions i ajudes empresarials en el marc d’una jornada per informar i assessorar les micro, petites i mitjanes empreses sobre els canvis tarifaris i legislatius recents en aquest àmbit.

Una imatge de la jornada

Pimec Vallès Occidental ha destacat aquest dimecres la necessitat que les pimes siguin eficients energèticament i ha reclamat una transició energètica sostenible i progressiva. El president de la patronal al territori, Xavier Pujol, ha posat de manifest que les empreses locals estan patint un impacte destacable dels costos energètics pel seu encariment i, per això, ha defensat ajuts a l’autoconsum i acompanyament a les pimes.

“La guerra d’Ucraïna i la situació macroeconòmica han motivat una fluctuació constant dels preus de l’energia i, per això, les empreses han de procurar tenir una contractació adequada a nivell tarifari i adaptar-se a la transició energètica”, ha exposat Pujol durant la jornada “El repte de la transició energètica a les pimes” que ha celebrat la organització empresarial a l’edifici BMC de Sant Quirze del Vallès per informar i assessorar les micro, petites i mitjanes empreses sobre els canvis tarifaris i legislatius recents en aquest àmbit.

Jose Enrique Vázquez, president de l’Associació de Gestors Energètics i membre de la comissió d’Energia de Pimec, ha fet èmfasi durant la sessió en la necessitat que les pimes puguin revisar la seva estratègia per anar alineats amb la transició energètica i sostenibilitat i ha exposat la via de l’agrupació. “Cal pensar en solucions vinculades a l’agrupació entre pimes per aconseguir preus més competitius, com ja s’està fent des de Pimec Polígons”, ha assenyalat abans de recomanar els empresaris tenir un gestor energètic, igual que tenen un director financer o de recursos humans.

Per la seva banda, el director de l’Àrea de Medi Ambient de Pimec, Joan Barfull, ha destacat la tasca que la patronal està fent  en la gestió i el desplegaments dels fons europeus Next Generation per ajudar a les pimes a fer aquesta transició energètica. Entre altres qüestions, s’ha mostrat orgullós de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec com a punt d’assessorament a les empreses, mentre ha lamentat “l’excés de burocràcia en la gestió de subvencions i ajudes empresarials”, motiu pel qual ha demanat que aquestes siguin més àgils i de fàcil accés per a les pimes.

Pimec defensa els ajuts a l’autoconsum i l’acompanyament a la transició energètica de les pimes
To Top