Diners

Acord entre Boehringer i el Clínic

Ibarra i Campistol en el moment de signar l’acord de col·laboració

L’empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès, Boehringer Ingelheim i l’Hospital Clínic de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per unir esforços per tal de desenvolupar actuacions conjuntes en diferents camps, com la docència, la investigació, l’assessoria i la cooperació. L’acte va comptar amb la presència del director general del centre hospitalari, el doctor Josep Maria Campistol i Plana i, per part de l’empresa d’origen alemany, va assistir l’executiu a Espanya Óscar Ibarra.

Aquest acord suposa el desenvolupament d’un pla d’actuació per a orientar les unitats clíniques de l’hospital al “Value Based Healthcare”, que es basa en un canvi de model on la prestació de serveis sanitaris no se centri en la quantitat, sinó en el seu valor. En concret, es tracta de la Unitat d’Oncologia Hepàtica i la Unitat d’Insuficiència Cardíaca, que agrupen diferents especialistes amb uns objectius comuns al voltant d’una malaltia o grup de malalties, per enfortir una atenció centrada en els pacients.

Implementar accions

Cada unitat haurà d’implementar accions com, per exemple, la promoció de les decisions compartides pacient-professional o el desenvolupament de la telemedicina. Com a resultat final s’obtindrà un full de ruta amb els detalls de la implantació de la cadena de valor definida en cadascun d’ells.

Amb aquest acord, Boehringer Ingelheim pretén col·laborar en totes aquelles activitats que promoguin el desenvolupament del coneixement i la intel·ligència en salut i en projectes de docència, recerca i consultoria relacionats amb processos d’atenció sanitària.

Es tracta d’unificar forces amb l’Hospital Clínic, un centre referent a escala nacional i internacional d’excel·lència pel que fa als serveis d’assistència sanitària especialitzada. L’objectiu és fer una clara aposta pel pacient, per millorar la seva qualitat de vida, així com vetllar per la sostenibilitat del sistema sanitari.

Campistol va manifestar que l’objectiu d’aquesta unió d’esforços és “establir un marc estable de col·laboració entre les dues entitats”. El director general del Clínic va subratllar que “agraïm el suport de Boehringer Ingelheim i la seva aposta per la innovació i la seva gran tasca d’investigació per poder desenvolupar nous fàrmacs que ajudin a solucionar problemes terapèutics que no s’han resolt i millorar la qualitat de vida dels pacients”.

Ibarra va dir sobre l’acord que “posa de manifest la nostra voluntat de participar i col·laborar en projectes innovadors que promouen des del sistema sanitari perquè repercuteixin en el benefici dels pacients”. L’executiu de Boehringer Ingelheim España va afegir que “som conscients de la importància de contribuir i potenciar el coneixement i la intel·ligència crítica com a bases del desenvolupament en l’àmbit de la salut”. Boehringer Ingelheim és una empresa líder del sector de les farmacèutiques en investigació, crea valor a través de la innovació en àrees d’alta necessitat mèdica insatisfeta.

To Top