Les cambres volen solucions a la dificultat de proveïment
Les 13 organitzacions catalanes demanen al Govern que s’impliqui en les demandes del sector productiu pel que fa a la manca de matèries primeres i productes intermedis

- Concert solidari de l'OCT48
Ara a portada
-
Terrassa El ple ajornat es farà dimecres i inclourà una proposta d'expedient sancionador a Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa Tot per Terrassa anuncia accions legals per la samarreta de la portaveu de Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa La històrica Llibreria Boada Riera torna a obrir en forma d'hamburgueseria el dilluns Redacció

- Laura Massallé
- Redactora a Diari de Terrassa
Publicat el 24 de setembre de 2021 a les 07:00
Actualitzat el 15 d’octubre de 2021 a les 16:43
Les Cambres de Comerç catalanes demanen ajuda al Govern català davant les dificultats en la cadena de proveïment, tant pel que fa al transport per carretera com el marítim internacional, experimentades els darrers mesos. Els representants de les 13 institucions que hi ha repartides arreu del territori, entre elles, la Cambra de Terrassa, han traslladat les seves preocupacions a la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, demanant a l’Executiu que s’impliqui en la cerca de solucions per les “greus conseqüències” derivades dels costos dels nòlits i la disponibilitat de vaixells, així com en la manca de matèries primeres i productes intermedis, com és el cas de l’electrònica.
Des de la Comissió d’Internacionalització del Consell General de Cambres lamenten que això “es tradueix en una afectació del comerç internacional i del comerç interior, amb un increment de preus que es trasllada a la inflació, per sobre del 3%, així com aturades intermitents en la producció en alguns sectors industrials”. Per això, demanen també establir un diàleg amb la Unió Europea per recuperar les capacitats productives en matèries primeres que s’han reduït en les últimes dècades i aconseguir una reducció de l’actual dependència d’Europa d’altres mercats.
Les cambres catalanes defensen que “cal que la UE, a més de posar el focus en sectors estratègics com la Salut, les tecnologies renovables i la mobilitat, aposti també per la resta de sectors productius i el comerç”. Expliquen que, en aquest sentit, s’ha valorat la possibilitat de marcar una estratègia de reunions i actuacions amb el suport de la delegació del Govern a Brussel·les i la participació de les cambres catalanes en la conferència sobre el futur d’Europa, un procés participatiu que s’ha obert des de la UE.
Centre Català d’Empreses
Una altra de les preocupacions que les cambres catalanes han traslladat a la consellera és l’enfocament actual de la proposició de llei de creació del Centre Català d’Empresa i Drets Humans.
“El plantejament suposa una desconsideració a totes les empreses amb activitat de comerç internacional, ja que d’inici es posa en dubte que la seva activitat respecti els drets humans, els recursos naturals i contextos socials de desigualtat”, denuncien.
Les cambres catalanes consideren que cal un enfocament proactiu, ja que l’actual plantejament “pot comportar la persecució injusta de diferents empreses que compleixen amb tots els requisits que marca la legislació actualment i en matèria de drets humans”. “Cal dotar les empreses de recursos per facilitar i promoure la internacionalització responsable i no establir mesures que poden generar tensions i frenar el foment del comerç internacional”, sostenen.
Notícies recomenades
-
Diners Eurofragance tanca el 2024 amb unes vendes de 180 milions d'euros, un 27% més que l'any anterior
-
Diners Xavier Roca serà el nou director general d'Indústria
-
Diners Terrassa guanya empreses i assalariats el primer trimestre del 2025, però perd autònoms
-
Diners El preu objectiu de les accions de Fluidra baixa de 28 a 26 euros, segons Jefferies