La polèmica amb l'escola-institut Mare de Déu del Carme de Terrassa segueix a l'ordre del dia, aquesta vegada arran l'acomiadament del que havia estat el director del centre durant els darrers 21 anys. A la web del centre, es comunica que l'acomiadament de Rubio s'ha produït després de "la detecció de diversos incompliments greus i culpables de les seves obligacions laborals", però no especifiquen el caràcter d'aquestes faltes greus. A més, segons l'escola, el canvi de direcció s'ha comunicat a la comunitat educativa, inclosos els serveis d'inspecció del departament d'Educació. Com ja va avançar el Diari de Terrassa, el cas està en mans dels advocats d'ambdues parts. De moment no hi ha un relleu clar per ocupar la vacant de Rubio, però, diuen des del centre, treballen "perquè aquest canvi es visqui amb normalitat sense afectar l'alumnat".
Alhora, el Karmel ha enviat un comunicat a les famílies negant totes les acusacions que més de 400 famílies van fer públiques, entre les quals hi ha una suposada "radicalització religiosa alarmant", un augment de les hores dedicades a la religió i l'introducció de més classes en llengua castellana. En aquest sentit, el representant de la titularitat del centre, Nuno Pitta, respon que el que s'ha dut a terme és una ampliació i restructuració dels horaris, sobretot a l'ESO i a Batxillerat, per "optimitzar les hores d'estudi" dels alumnes. En aquesta ampliació, segons el reponsable de l'escola, ha permés augmentar hores lectives en català, matemàtiques i religió, així com pràctiques de laboratori obligatòries a la ESO.
També existia la preoucpació d'alguns pares i mares per la presumpta pertinença d'alguns docents al moviment eclesial Camí Neocatecumenal, també coneguts com 'Kikos'. "No pertanyem a cap secta, ni estem vinculats institucionalment a cap moviment eclesial, com el Camí Neocatecumenal o l'Opus Dei", afirma, i recorda que, en qualsevol cas, "ambdues realitats", estan "reconegudes per l'esglèsia". Per altra banda, desmenteix que s'hagi obligat els alumnes d'infantil i primària a assistir a missa o que hagin augmentat el nombre de visites a l'esglèsia, i aclareix que el terme "evangelitzador", aparegut a alguns documents, no significa cap gir ideològic: "L'Esgèsia i les seves obres sempre són evangelitzadores", replica.
Descarta també haver estat enganyant a les famílies sobre l'educació dels seus fills i que no s'hagin posat en contacte amb els pares i mares denunciants. "Les famílies no han volgut en cap moment acceptar les diferents propostes per fer les reunions que la titularitat ha ofert via AMPA, donat que no ens podem adreçar a ells directament perquè no coneixem la seva identitat"; manifesten des del centre, i asseguren que les famíles són coneixedores del "caràcter cristià i catòlic del centre" des del moment de la matrícula.
Respecte els suposats comentaris sexistes i LGTBIQ-fòbics realitzats a les aules, l'escola nega haver conegut cap incident o queixa d'aquestes característiques i recorda que existeix un canal de denúncies anònim "per comunicar possibles males pràctiques de manera confidencial".