Terrassa no perd el pols demogràfic i ja hi viuen 233.362 persones. La població s’ha incrementat en 5.068 persones al llarg del 2024. Així ho recullen les dades que té l’Ajuntament de Terrassa i que aquest dimarts ha donat la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Laura Rivas, en el marc de la comissió informativa de la seva àrea.
La nova dada correspon a l’1 de gener de 2025 d’acord amb les dades que té la corporació terrassenca. A la pregunta de per què la xifra no s'ha conegut fins acabat el primer trimestre, Laura Rivas ha explicat que es dona un cop s’han pogut calcular totes les baixes i altes de l’any 2024 i establir la xifra de població a 1 de gener. Les últimes dades que es coneixien eren les de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), actualitzades el 2024, on la cocapital vallesana ja sumava 228.294 censats. Les projeccions demogràfiques de l’Idescat i de l’Observatori de la Ciutat indiquen que, si es manté la tendència de creixement actual, Terrassa superarà els 250.000 habitants en els pròxims anys, arribant el 2041 als 258.886 censats. Però al ritme actual d’arribada de nous residents, Terrassa assoliria aquest horitzó abans.
L’augment de població és una fita que arribarà acompanyada de reptes socials, mediambientals, econòmics i d’habitatge. Per exemple, davant del dèficit immobiliari, una nova configuració empresarial a Terrassa preveu posar al mercat gairebé 2.500 habitatges en els pròxims anys, tot estimulant un esclat immobiliari com el de la dècada dels 2.000.
El fort augment de població a Terrassa els darrers anys es pot explicar bàsicament gràcies a la migració, sigui interna o externa.
La ciutat que fins ara es manté com la tercera de Catalunya amb més població és la preferida per anar-hi a viure per catalans i espanyols. Un fet que s’explica que per la bona connexió de Terrassa amb Barcelona i la resta de l’Àrea Metropolitana, que fa que la ciutat sigui un bon aparador on establir-se per treballar a la capital catalana i els seus voltants.
Pel que fa a la població estrangera, la immigració a la ciutat se situa tres punts i mig per sota la mitjana catalana, segons les últimes dades disponibles publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), corresponents a l’1 de gener del 2024.El 14,5% de la població terrassenca és immigrant, una xifra inferior al conjunt de Catalunya, on hi ha dotze comarques per sobre del 20% de població estrangera
Terrassa va ser també el quart municipi amb més creixement durant el 2023, superat per Barcelona, l’Hospitalet i Sabadell.