Esports

L’Handbol Terrassa presenta els seus 16 equips

Les novetats d’aquesta temporada són les incorporacions d’un equip aleví expert i un màster femení

Els integrants dels diferents equips de l’entitat, al pavelló municipal de Can Jofresa

La pista del pavelló municipal de Can Jofresa es va omplir amb jugadors i membres del cos tècnic dels 16 equips de l’entitat per a la temporada 2023-2024. S’hi va celebrar la desfilada dels diferents conjunts i la presentació de tots i cadascun dels membres dels equips que integren l’entitat. Les novetats d’aquesta temporada són les incorporacions d’un equip aleví expert i un màster femení. També hi van ser presents els jugadors dels equips escolars de l’Escola Pia, el Lumen, el França, el Pau Vila, el Bisbat d’Ègara i el Mare de Déu del Carme, que practiquen l’handbol com a activitat extraescolar i amb els que col·labora l’Handbol Terrassa.

Van ser presents en aquest acte de presentació el president del club, Toni Alsina; el president de la Federació Catalana d’Handbol, Jaume Fort; i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Sarai Gascón.

El màxim responsable de la Federació Catalana va aprofitar per felicitar el club “per la seva tasca a les escoles de la ciutat”, així com pel projecte d’un nou equip màster femení. Per la seva banda, Sarai Gascón va destacar “el paper de representació de la ciutat que duu a terme el club” i va valorar la inclusió a les samarretes dels equips d’elements emblemàtics de Terrassa. Tampoc no es van voler perdre aquesta presentació la tinenta d’alcalde Meritxell Lluís i la regidora Montserrat Caupena.

Els mateixos equips de l’any passat

L’Handbol Terrassa ha aconseguit mantenir enguany els mateixos 16 equips de què disposava la temporada passada. El club disposa de nou equips masculins i cinc de femenins. En l’apartat masculí competeixen dos sèniors, que juguen a Lliga Catalana i a Primera Catalana respectivament; un equip juvenil i un cadet, ambdós a Primera Catalana; tres infantils, un a la Lliga Catalana i dos a Primera; un aleví expert i un màster, que competeix a Primera Catalana.

Pel que fa a la categoria femenina, els dos sèniors es troben a les mateixes categories que els masculins. Destaca l’equip de veteranes, que no competeix encara de manera federada. Per sota, hi ha un juvenil, a Lliga Catalana; i un infantil, que competeix a Primera.

La competició escolar és un dels àmbits on més s’ha fixat en les darreres temporades l’Handbol Terrassa, ja que suposen assegurar el relleu generacional imprescindible per a un club d’aquestes característiques. Dos conjunts mixtos, un aleví i un benjamí, competeixen als Jocs Escolars. I en diferents modalitats de participació, hi trobem els sis conjunts de les sis escoles de la ciutat que estan vinculades amb el club terrassenc.

Els 16 conjunts terrassencs tornaran a la competició després de les festes nadalenques.

La renúncia del primer equip masculí a la Primera Nacional ha permès configurar un conjunt amb jugadors joves de la casa que té com a objectiu la permanència a la Lliga Catalana,

La pista coberta, fins al setembre

Una de les velles aspiracions de l’Handbol Terrassa és poder utilitzar la pista adjacent al pavelló municipal de Can Jofresa, que s’ha de cobrir. Segons va explicar el president de l’entitat, Toni Alsina, la previsió amb la qual treballa l’Ajuntament és que estigui operativa el mes de setembre, és a dir a partir de la temporada vinent. Les obres de cobertura de la pista es van iniciar l’any 2021, però es van aturar després de la renúncia al projecte de l’empresa adjudicatària. La renúncia es va produir a causa del sobrecost del pressupost, derivat de l’augment del preu dels materials i d’una modificació sobre el projecte inicial. Els treballs, que tenien un termini previst d’execució de nou mesos, es van reprendre al maig. S’esperava que a principis del 2024 ja estigués operativa, però els terminis tampoc s’han complert.

To Top