Esports

Millorar els equipaments esportius, principal demanda dels partits polítics

Nou de les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals de diumenge han debatut aquest dimarts a la Casa de l’Esport les seves propostes en matèria esportiva

Els representants de les nou formacions, en el debat presentat pel cap d'Esports de Diari de Terrassa, Josep Cadalso / ALBERTO TALLÓN

La Casa de l’Esport ha acollit aquest dimarts el primer debat electoral monogràfic sobre esports. L’ha organitzat la Fundació Seguim Jugant, presidida per Manel Casas. Hi han pres part nou representants de les principals formacions polítiques que es presenten a les municipals de diumenge: Sarai Gascón (Tot per Terrassa), Javi García (PSC), Cristina Rey (ERC), Berta Marcet (Junts per Terrassa), Ramon Moya (Ciutadans), Marta Giménez (Partit Popular), Iván Martos (En Comú Podem), Montse Garcia (CUP) i Renata Cáceres (Valents). Ha conduït el debat el cap d’Esports de Diari de Terrassa, Josep Cadalso.

El dèficit econòmic i en infraestructures esportives que pateix la ciutat de Terrassa ha centrat un debat que s’ha allargat per espai de gairebé dues hores. Totes les formacions polítiques han coincidit també en que l’esport és una de les eines més útils que hi ha per transmetre valors. Garantir-ne la transversalitat i la inclusivitat és una altra de les prioritats que s’han destacat. El Palau d’Esports no es percep com a quelcom prioritari ni urgent per a cap formació, per bé que la majoria ha destacat que la ciutat el necessita.

Sarai Gascón (TxT) ha apostat per continuar amb el full de ruta del Pla Director de l’Esport, “un document àmpliament consensuat”. Javi García (PSC) ha insistit en “la necessitat del canvi de gespa dels camps de futbol” i des d’ERC, Cristina Rey ha demanat “un pla de xoc per al manteniment de les instal·lacions”. Ramon Moya, de Ciutadans, ha assenyalat que “Sabadell dobla els euros per habitant que es destinen a Terrassa en esports”.

El paper de la Casa de l’Esport

Berta Marcet, de Junts, ha reivindicat el paper que ha de tenir la Casa de l’Esport com a “cervell de tota la política esportiva de la ciutat, així com l’espai des d’on cal potenciar i acompanyar les entitats”. Iván Martos, d’EcP, ha denunciat “l’endarreriment de les infraestructures i la necessitat d’afrontar-ho, així com de corregir el biaix de gènere”.

Montse García (CUP) ha reivindicat un millor ús dels espais verds i ha defensat “ajudes per a l’esport inclusiu, lluny de polítiques neoliberals i conservadores que amenacen l’esport”. Per a Marta Giménez (PP), “tenir cura de l’esport base, fer-lo créixer, ajudar-lo i acompanyar-lo és fonamental”. “Tenim unes instal·lacions molt deixades i les hem de posar en condicions”, ha començat dient la representant de Valents, Renata Cáceres.

To Top