El CN Terrassa debuta a l’Euro Cup amb una golejada

Les egarenques han superat per 3 a 29 el Pacense

Les jugadores del CN Terrassa en aquest debut europeu

El Club Natació Terrassa femení ha debutat amb una golejada previsible contra el CA Pacense (3-29) en el primer partit del grup “D” de la primera fase de l’Euro Cup e waterpolo que s’ha iniciat aquest divendres a Paços de Ferreira (Portugal). Com indicaven els pronòstics, el conjunt de Xavi Pérez ha estat molt superior a les amfitriones i ha obtingut una victòria imprescindible, amb un marge de 26 gols que pot ser clau en cas d’empat a punts en la classificació final. Els dos primer del grup obtenen la classificació pels quarts de final.

Les egarenques han arrencat amb determinació per tal de buscar un triomf el més ampli possible de cara al futur de la fase. En un tres i no res, s’han situat amb un 0 a 3 gràcies a un doblet de Camus i a una diana de Ten Broek. La internacional Pili Peña ha engrandit la distància tot seguit. En el tram final del període, Cantero, Quinzada i Menakerman han enfilat l’electrònic fins al 0 a 7. La placidesa del xoc s’ha reflectit en les estadístiques: no s’ha produït cap exclusió en aquests primers vuit minuts.

Atesa la diferència de nivell, Xavi Pérez ha fet un canvi a la porteria ja en l’inici del segon quart. Esther Arcas ha substituït Sandra Domene. El CN Terrassa ha continuat amb l’accelerador premut i el període ha finalitzat amb un parcial encara més escandalós que el primer (0-10). Els gols s’han anat succeint sense pausa. En menys d’un minut i mig, Camus, Ten Broek i Menakerman han arribat a la desena. Ferrer, i Camus i Ten Broek, de nou, han col·locat el 0 a 13. El catorzè gol ha estat fruit de la primera acció punible del xoc, un penal de Matos que ha transformat la jove Martina Fernández, que ha repetit poc després. L’encert de Bosveld i Peña ha establert el 0 a 17 amb què s’ha arribat al descans.

A la represa, passat el minut 17 de joc, Duarte, en superioritat numèrica, ha estrenat el compte local. Les terrassenques han replicat amb un parcial de 0 a 4, amb un doblet de Ferrer i dianes de Cantero i Bosveld (1-21). Freire ha anotat el segon i el tercer gol portuguesos, que han estat contrarestats per les accions de Ferrer i Quinzada (3-23).

Després d’un tercer quart que ha esdevingut una petita treva, les de Pérez han tornat a incrementar la intensitat en els últims vuit minuts, en els quals han encadenat un parcial de 0 a 6 amb una anotació coral. Camus, màxima golejadora del matx amb cinc dianes, Peña, Fernández, Menakerman, Quinzada i Cantero han establert el 3 a 29 definitiu.

El CN Terrassa afrontarà el dissabte el segon partit d’aquesta primera fase de l’Euro Cup contra el Plebiscito Padovaa partit de les 20 hores.

Satisfacció egarenca

L’entrenador del CN Terrassa, Xavi Pérez, ha mostrat la seva satisfacció pel bon inici del seu equip. “Sabíem que era el rival més aequible i ara ja ens hem de preparar per jugar amb el Pádova, que és l’equip més potent del grup. És un rival dur que ens posarà les coses molt difícils”, ha dit.