Esports

Terrassa comença l’any com a Ciutat Catalana de l’Esport

L’alcalde ha rebut el distintiu i la bandera que acredita aquesta condició

Autoritats i representants de les entitats esportives, amb el distintiu i la bandera com a Ciutat Catalana de l'Esport

El Saló de Sessions de l’Ajuntament ha acollit aquest dimecres l’acte de lliurament del distintiu i la bandera atorgats a Terrassa com a Ciutat Catalana de l’Esport durant els dotze mesos vinents. Aquesta distinció l’atorga la Fundació Catalana de l’Esport, mitjançant un acord amb ACES Europa (Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport). L’acte l’ha presidit l’alcalde, Jordi Ballart, acompanyat del regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno. Per part de la Fundació Catalana de l’Esport ha participat el seu president, Pere Sust. Regidors de les diferents formacions municipals, membres del Consell Municipal d’Esports i d’entitats de la ciutat han estat presents.

Terrassa és la tercera ciutat que rep aquesta distinció, després de Calella i Lloret de Mar en els anys 2019 i 2020. Pere Sust ha destacat els valors esportius de Terrassa per agafar el relleu després del parèntesi pandèmic. “Terrassa té una estructura esportiva importantíssima. És la ciutat amb més olímpics del país i compta amb una gran capacitat organitzativa”, ha destacat Pere Sust. “Terrassa organitza activitats internacionals de primer ordre, no només en el món del hockey, que veurem reflectides en aquest any com a ciutat catalana de l’esport. I no només pel que fa a l’esport d’elit.”

La Fundació Catalana de l’Esport és una entitat privada d’interès públic sense ànim de lucre que atorga aquestes distincions. De Terrassa s’ha destacat la seva feina en la difusió i la pràctica esportiva per a tothom utilitzant l’esport com a instrument de salut, integració, educació, igualtat i respecte. I s’han valorat factors com la inversió en instal·lacions esportives, disposar de programes per a infants i joves, iniciatives destinades a la gent gran i per a persones amb discapacitat.

Jordi Ballart ha destacat el compromís de la ciutat amb l’esport i els vincles de passat, present i futur existents per treballar en favor de la “qualitat, l’excel·lència i el talent”. L’alcalde ha destacat que l’esport figura en l’ADN de la ciutat. “Unes 40.000 persones practiquen esport de forma regular, més enllà de l’àmbit competitiu. Som seu d’esdeveniments de primer nivell, com ho serem aquest estiu amb el Mundial femení de hockey. L’esport és una eina de projecció exterior de la ciutat.”

To Top