Esports

L’Estadi Martí Colomer acollirà del 4 al 7 de juliol el torneig internacional de clubs de parahockey

Hi prendran part 30 equips i les inscripcions es tancaran el 30 d’abril

El hockey per a discapacitats intel·lectuals està molt arrelat en el hockey català

Coincidint amb la celebració de la Copa del Món femenina de hockey que tindrà com a seu principal l’Estadi Olímpic de Terrassa, entre el dilluns 4 i el dijous 7 de juliol se celebrarà a l’Estadi Municipal de Hockey Martí Colomer l’International Parahockey Clubs Tournament, una activitat inclusiva que reunirá 30 equips i 300 jugadors i jugadores. Tindrà lloc en paral·lel al desenvolupament de la competició de hockey femenina més important del planeta. La cerimònia d’obertura es durà a terme el dilluns 4 de juny a les 15 hores. Els dies 2 i 3 es jugaran els duels classificatoris i el dijous 4 de juliol les finals, de 9 a 12 hores, en les quals prendran part tots els equips participants. A les 12 hores es durà a terme la cerimònia d’entrega de medalles.

Dividits en tres categories (Championship, Trophy i Challenge), aquests equips formats per persones amb discapacitat intel·lectual disputaran quatre dies de competició. A banda, podran gaudir en directe dels partits de la cita mundialista. Aquesta activitat inclusiva donarà visibilitat a una categoria molt arrelada dins del hockey espanyol. El Hockey + disposa de lligues organitzades i reglades tant per la Federació Espanyola com per la Federació Catalana. Cada vegada hi ha més clubs del país que disposen d’equips de hockey +.

En aquesta categoria mixta, els equips juguen amb dos equips de sis titulars i quatre jugadors de banqueta. El terreny de joc és més petit de l’habitual. El vencedor es decideix en dos períodes de 12 minuts cadascun amb un descans de dos minuts. Si hi ha empat, es decideix el guanyador en una tanda de “shoot-outs” amb 10 segons de temps per executar-ne cadascun.

Els equips participants s’allotjaran a la zona universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Hi haurà un transport previst entre la residència i la zona olímpica, així com fins a l’aeroport. La data límit per a les inscripcions dels diferents equips és el dissabte 30 d’abril. Es podran dur a terme a través del següent correu electrònic: parahockey@terrassa2022.com.

To Top