Esports

Samuel Mesdaghi, campió d’Europa júnior a Vilnius

Al desembre disputarà el Mundial a Croàcia

El terrassenc Samuel Mesdaghi, amb la medalla d’or i el corresponent diploma

La progressió del jove terrassenc Samuel Mesdaghi en la modalitat de la lluita de braços (coneguda popularment com a “fer un pols”) està essent meteòrica en els darrers anys. Va començar a participar en aquesta pràctica esportiva fa quatre anys, quan en tenia 15. Ara, amb 19, s’acaba de proclamar campió d’Europa júnior en la seva categoria, la de -70 quilos, a la competició celebrada a la capital de Lituània, Vilnius. El terrassenc va ser l’únic representant espanyol en aquest torneig. Feia exactament 19 anys que no sonava l’himne espanyol en aquesta competició.

Mesdaghi va guanyar per KO a la gran final l’ucraïnès Mykyta Abramenko, oferint una gran diversitat de tècniques. Es va imposar en la modalitat de braç esquerre. No va voler participar amb el braç dret, ja que arrossega una lesió al tendó. Va preferir reservar-se per al Campionat del Món de la seva categoria, que se celebrarà el mes de desembre vinent a Romania. Allí ja podrà competir amb totes dues mans.

Mesdaghi és el vigent campió d’Espanya júnior amb tots dos braços, mentre que al Campionat d’Espanya sènior va guanyar amb el braç esquerre. Es va imposar també a la Copa d’Espanya, un triomf que li va valdre la classificació per al Mundial del mes vinent, on confia a pujar al podi.

La lluita de braços és un esport que aspira a ser olímpic en un futur no massa llunyà. La pandèmia de la Covid-19 va obligar a cancel·lar el Campionat d’Europa júnior de Vilnius, que s’ha disputat ara. Mesdaghi va ser l’únic representant espanyol que hi va acudir i va oferir tot un recital.

A la ronda dels vuitens de final es va imposar a un competidor búlgar. Ja als quarts de final va derrotar un ucraïnès, igual que a les semifinals. Una vegada a la gran final, ho va donar tot per penjar-se la medalla d’or.

Va efectuar un combat molt complet i els jutges el van declarar guanyador en la modalitat de braç esquerre. Va saber dominar totes les tècniques i va fer patir el seu rival tant amb moviments per dins com per fora. Finalment, va aconseguir deixar-lo KO i proclamar-se campió d’Europa.

El gran repte del competidor terrassenc de cara a aquest final de temporada serà el Mundial que tindrà lloc a Romania. Té força possibilitats de tornar a pujar al podi, ja que els esportistes amb més nivell són els europeus. Al Mundial s’hi trobarà competidors d’altres continents, però la seva presència acostuma a ser testimonial, de manera que, “de facto”, el Mundial és com una mena de reedició del Campionat d’Europa. I Samuel ha demostrat ja que és el millor.

El Mundial de Croàcia, proper repte de l’egarenc

Samuel Mesdaghi (Terrassa, 11 de març del 2002) va començar a competir en la lluita de braços fa quatre anys. Ho va fer guanyant la Copa d’Espanya a Lugo amb ambdues mans. Va passar després per l’Arnold Classic. Fa dos anys, es va proclamar campió del Món júnior a la competició celebrada a Zagreb, on va guanyar tant amb la mà dreta com amb l’esquerra. Després de penjar-se l’or a l’Europeu, pensa ja només en el Mundial.

To Top